Не опитвайте това вкъщи! Ние рискувахме, за да не ви

...
Не опитвайте това вкъщи! Ние рискувахме, за да не ви
Коментари Харесай

Продуцентите на `Как стават номерата` по Viasat Explore: Водещите са като Том Сойер и Хъкълбери Фин, но белите им са безопасни

„ Не опитвайте това у дома! Ние рискувахме, с цел да не ви се постанова на вас “ е девизът на „ Как стават номерата “, новото предаване на Viasat Explorе, което към този момент предизвика феновете с изобретателски дух и у нас всеки делник от 20:30 ч. След срещата с водещите Маркъс Бронзи и Майк Сансъм, хващаме на пай пас и чаша чай за повече детайлности Попи и Адам, помощник продуцент и изпълнителен продуцент на шоуто.


- От къде се появи концепцията за шоу от вида на „ Как стават номерата “?

Адам: Поредиците с аматьорски снимани фрагменти станаха шлагер, без значение дали изброяваме най-смешните домашни любимци от 10 до едно или иронизираме търсачи на мощни чувства в ретро коли. Но да създадеш шоу за хакове, които ти оказват помощ в решаването на ежедневни проблеми, от това по какъв начин да си обелиш ябълка с дрелка до това да върнеш хрупкавостта на отворен пакет с чипс в микровълновата, се оказа празна ниша. Да имаш тандем като Майк и Маркъс за водещи е същински бонус за продукцията, двамата са като Том Сойер и Хъкълбери Фин, само че белите им са колкото зрелищни, толкоз и просветителни, и най-важното – безвредни. Във всеки епизод те основават една джаджа или концепция за по-комфортен живот вкъщи от нулата.

Драматуригията на шоуто е следната – имаме видео дисекция на един хак, след това се придвижвам в работилницата, където Майк и Маркъс го трансформират в действителност, а след това отиваме на полето за следващия героичен гърмеж. „ Как стават номерата “ ще ви отвее с детонации от цветове.



- Как избирате хаковете в епизодите?

Адам: Всеки епизод е тематичен, да вземем за пример " Направи си самичък ". Може да касае развой в нормално офис пространство или да е въпрос на оцеляване измежду природата, или да демонстрира някаква хитринка от бита. В " Как стават номерата " се доверихме на компанията Newsflare, която специализира в селекцията на клипове, като наличието в множеството случаи е генерирано от консуматори. Всяка седмица вършим мониторинг на стотици видеа, като в един епизод влизат от осем до 10.

Попи: Имаме видеа от Съединени американски щати, Украйна, Русия, Скандинавия, Австралия, опити на запалянковци от целия свят, които не се опасяват да трансфорат гаража си в лабратория или да си играят на луди учени в задния си двор.

- Какви са най-големите провокации в заснеманто на подобен вид продукция?

Адам: Да постигнеш оня повсеместен комедиен детайл, който ще трансформира шоуто в обичано за феновете от целия свят. Понякога самите клипове имат задоволително комичен заряд и ни икономисват спомагателната постановка по изобретяването на хаковете. Другото предизвикателство е да имаш героичен хак за тематиката на всеки епизод. Дори в основата на концепцията си номера да наподобява монотонен, методът, по който се случва, би трябвало да е зрелищен.



- На какво отдавате рейтинговия скок на поредиците с теоретичен детайл?

Адам: На обстоятелството, че фенът желае да научи нещо, до момента в който разпуска пред екрана. Дори поредици като „ Топ гиър “ и „ Голямата обиколка “, в които виждаш мъжкия култ към колите изведен към едно напълно друго равнище на развлечение, сервират сериозна порция обстоятелства от история, механика и физика. Поднесена на дребни хапки в шоу опаковка, науката е доста по-лесно смилаема за аудиторията.

Попи: Наричам този вид формати „ поп просвета “ и те виреят извънредно в цифрова среда и платформи като YouTube. Гледаш всевъзможни дивотии, от време на време на ръба на лудостта, и се чудиш дали самичък да не опиташ този хак. Заравяш се да четеш за него, за комбинацията от химични детайли. И се улавяш, че учиш.

- До в този момент приказваме най-вече за Майк и Маркъс като лица – единият е виртуоз в света на пиротехниката, а другият идва в шоуто с по детски чисто любознание и сериозен бекграунд в радиата. Разкажете повече за третия детайл, Стивън.

Попи: Да, Стивън е комик по природа и ще смени Маркъс като сътрудник на Майк в 15 от общо 30-те епизода. И двата тандема са еднообразно органични и виждаш с просто око, че се забавляват по време на фотосите. Това се предава и на фена, като вирус (смее се).

Адам: Майк, Маркъс и Стивън са съвършеният микс от шоумени и момчета, които обичат науката. Те приказват за химията в един гърмеж по метод, който увлича фена, вместо да му докара мигрена.



Viasat Explore е освен това от това, което очаквате. Любопитен, авантюристичен надъхан и насочен, каналът изследва новото и необикновеното, това е, което ни вълнува и зарежда. От последните научни открития до всекидневието на завладяващи герои, които вършат нещата по един малко по друг метод. Научете още на https://viasatexplore.bg/https://viasatexplore.bg/.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР