Не очаквайте от мен за извършвам незаконни арести. Няма идея

...
Не очаквайте от мен за извършвам незаконни арести. Няма идея
Коментари Харесай

Демерджиев: Аз не бих арестувал Борисов по този начин

" Не очаквайте от мен за правя противозаконни арести. Няма концепция фикс да задържам никого и Министерство на вътрешните работи няма да организира акции, които целят нещо друго с изключение на осъществяване на функционалностите ".

Така новият вътрешен министър Иван Демерджиев отговори на въпрос дали карцерът на водача на ГЕРБ Бойко Борисов е бил гаф. Задържането му бе осъществено по времето, когато силовото ведомство се ръководеше от Бойко Рашков. Заедно с него бяха арестувани пиарката му Севделина Арнаудова и тогавашният финансов министър Владислав Горанов. Впоследствие съдът разгласи арестите за противозаконни, само че единствено на първа инстанция.

Борисов, Горанов и Арнаудова бяха задържани в границите на следствие за изнудване. То е по тъжба на хазартния предприемач Васил Божков. След ареста прокуратурата разгласи, че дейностите на Министерство на вътрешните работи са противозаконни, тъй като трябвало делото да се води от следовател и стартира нови разпити. След това повече информация не е съобщавана.

Демерджиев разяснява още пред Нова телевизия, че Министерство на вътрешните работи следи деликатно всички, за които има данни, че вземат участие в незаконни схеми. Нямало обаче да се пристъпва към арести, без да има задоволително доказателства против тях.

" Аз не бих арестувал Борисов в тази обстановка, в случай че би трябвало малко да отговоря ", заключи той.

Очаквайте детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР