Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо

...
Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо
Коментари Харесай

Радев: Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение

Не чакам целувката сред Борисов и Петков да роди нещо друго, с изключение на омерзение, а то не води до доверие и устойчиви решения. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти преди срещата на върха на Европейската политическа общественост в Молдова. Коментарът на президента е по отношение на диалозите сред парламентарните групи на " Продължаваме Промяната - Демократична България " и ГЕРБ - Съюз на демократичните сили за сформиране на държавно управление с втория мандат. По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че съгласно него Мария Габриел (ГЕРБ - СДС) и Николай Денков (ПП - ДБ) са доста покрай решение.

България би трябвало да има постоянно държавно управление, само че то би трябвало да почива на ясни демократични правила и най-много да работи за България, сподели президентът.

" Предстои европейска среща на високо равнище с значими последствия за бъдещето на континента, изключително за България. На фона на сериозните проблеми с правата на българите в Република Северна Македония, които ще бъдат неотменима тематика на диалозите през днешния ден, на фона на войната в Украйна, на растящото напрежение в Косово, проблемите в енергетиката и свързаността - значима тематика в диалозите ще бъде и въпросът за разтърсеното доверие и разтърсената европейска вероятност на България след срамните записи от Националния съвет на „ Продължаваме промяната " и последвалите признания на водачите ", разяснява Радев.

По думите на президента, тези събития отдалечават България с големи крачки от Европа - като полезности и морал, както и правила и метод на правене на политика. " Тези записи пометоха миловидната евроатлантическа фасада и разкриха озъбеното лице на една пълзяща тирания и фанатизъм - като поръчка на тежки престъпления и чистки, подписани с кръв, за разгром на институциите и държавна измяна ", съобщи президентът.

Според него всичко това „ дискредитира европейски водачи ", а „ европейската преса гърми с извънредно отрицателни мнения за България ". " Това е срам, който се изля върху лицето на страната. За една нощ се пометоха едногодишни старания и осезаеми достижения. Сега ще би трябвало време и доста старания да върнем страната стабилно в нейния европейски курс ", счита Румен Радев.

Президентът сподели още, че редица европейски водачи са поискали среща с него през днешния ден, а той ще постави старания да ги убеди, че България ще се запази като демократична европейска страна.

Държавният глава Румен Радев е в Молдова, с цел да съставлява България във Втората среща на върха на Европейската политическа общественост.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР