Не очаквам отпадането на забраната за внос на украинско зърно

...
Не очаквам отпадането на забраната за внос на украинско зърно
Коментари Харесай

Веселин Стойнев: Заплахата Радев се увеличава, президентът помага за устойчивост на кабинета

" Не чакам отпадането на възбраната за импорт на украинско зърно да може да разклати държавното управление. Отказът от възбраната има алегорично значение за взаимност към Украйна. Това няма да заплаши българския производител и българския пазар. Пазарът ще реши какво да се внася или да не се внася. Отпадането на възбраната нямаше да бъде допустимо по време на служебните кабинети на президента Румен Радев. Сегашното решение е разумно държание на едно постоянно държавно управление, което води напълно различен курс във връзка с войната и на геополитическата ориентировка на страната ".

Това сподели пред БНР журналистът Веселин Стойнев. " Искаме възбраната да остане, с цел да се изкупува българска продукция. " Обявяват по какъв начин ще протече земеделският митинг
В предаването " Нещо повече " той разяснява положението на ръководещата " сглобка " и присъединяване в локалните избори на партиите и обединенията в нея:

" Очаква се възможностите на ПП-ДБ да бъдат най-големи в София, Пловдив и Варна, може би и в Русе, само че към момента не са оповестени претендентите на ГЕРБ за кметските места в тези градове ".По думите на Веселин Стойнев забавно е " дали в София Бойко Борисов ще извади мощен претендент за кмет, или ще играе с претендент - вид Цецка Цачева, т.е. с авансово не изключително безапелационен претендент, което ще бъде знак за продължение на сглобката на софийско равнище ":

" Интересно ще е дали в София ГЕРБ ще кандидатира настоящия ръководител на СОС Георги Георгиев ".Балотажът е обезпечен, никой в София не може да завоюва от първи тур, акцентира още журналистът. " Ако ГЕРБ завоюват най-вече регионални градове и покажат симетричен мощен избор в общинските препоръки, биха могли да упорстват при ротацията (на премиера Николай Денков с вицепремиера Мария Габриел) за цялостна промяна на министрите, т.е. напълно герберски кабинет, с вицепремиер Денков, огледален на настоящия. Не чакам това да бъде мотив за предварителни парламентарни избори ", съобщи Стойнев и посочи, че главният залог за този кабинет е геополитически и обезпечаване на стабилността на страната, двата целта не са реализирани - Шенген и еврозоната.

" Факторът Румен Радев от ден на ден се радикализира и е все по-силна съпротива на ръководството. В този смисъл той оказва помощ за неговата резистентност и е мотив да продължи да съществува, тъй като виждаме какво би могъл да направи президентът. Така че ГЕРБ няма съображение сега да събаря държавното управление, тъй като нито е постигнало задачите си, нито е отклонило трайно страната от вярната посока, нито опасността " Радев " е изчезнала, а в противен случай - нараснала се е. Ако беше траял да ръководи със служебни държавни управления, може би президентът щеше да бъде фактор в локалната власт. При тази сглобка той няма по какъв начин да употребява някогашни или сегашни кметове на ГЕРБ, както и на Българска социалистическа партия, доколкото Корнелия Нинова също е във война с него. Той не може да има присъединяване в локалната власт. Както виждаме, продължава да строи пилони, този път в Ямбол ", сподели още Стойнев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР