Не очаквах чудеса от храброст, пристъпвайки в киносалона за поредното

...
Не очаквах чудеса от храброст, пристъпвайки в киносалона за поредното
Коментари Харесай

Сталоун вкарва хеттрик с Крийд 2

Не чаках чудеса от смелост, пристъпвайки в киносалона за следващото заглавие, центрирано към боксьора, изигран от Силвестър Сталоун – Роки Балбоа. С към този момент осем кино лентата в архива си смятах, че от поредицата ще лъха повече на нафталин, в сравнение с че ще предложи нещо автентично на феновете. Грешах.

„ Крийд 2 “, който ще влезе с гръм и тропот в родните екрани от на следващия ден, е много свежо заглавие, в което екшънът не е самоцелен, а зад сюжета прозира и мисъл, друга от „ дано експлоатираме триумфа на досегашните ленти “. С разговорите, по традиция за последните му филми, се захваща и самият Слай, който съумява да избегне нарцистичното си позициониране в центъра на събитията.

В „ Крийд 2 “ Роки служи като мъдрия глас, шепнещ в ухото на Адонис (отново неповторим в ролята е Майкъл Б. Джордан). Боксът още веднъж е главната артерия, по която се лее действието във кино лентата, само че напълно не е единствената. Това е и най-големият позитив на заглавието. Високият адреналин ще задоволи всеки фен на екшъна. Има по нещичко обаче и за феновете, които не са закърмени с жанра.

„ Крийд 2 “ прави и опит да отговори на фундаментален въпрос – в случай че всички са до теб, когато си на върха, кой остава, когато паднеш в ниското? В епицентъра на тази драма пък попадат героите, към които в началото фенът и не допуска, че ще изпита състрадание – семейство Драго. Въвеждането на боксьора Иван Драго (Долф Лундгрен), надвит триумфално от Балбоа, само че предизвикал гибелта на бащата на Адонис на кръга, е положително „ мигане “ от предишното. Градивната единица не изненадва никого, само че не можем да кажем, че това е и задачата на „ Крийд 2 “.

Надали ще има и един почитател на франчайза, който ще остане шокиран от сюжета.

Въпреки това разходката до киносалона си заслужава поради наследствеността, екшъна, хумора и даже драмата.

Действието се завърта към новия първенец в тежка категория – Адонис Крийд, който е провокиран от подъл промоутър да се изправи в двубой против сина на огромния зложелател на татко му и Роки в спорта. Виктор Драго (румънеца Флориан Мунтеано) е лишен от всякаква еднаквост. Именно най-немарливо към него се отнася режисьорът Стивън Кейпъл-младши.

Виктор е машина за бокс, чиито думи и страсти изплуват на повърхността толкоз рядко, че без проблем могат да се смятат за коледно знамение. Персонажът обаче е основен за развиването, както на сюжета като цяло, по този начин и за разнищването на характера на татко му Иван Драго. Паралелно с това, Адонис Крийд стартира да гради фамилния си живот, а нежното разрешение в другояче бликащия от тестостерон филм е към този момент годеницата му Бианка (Теса Томпсън). Какви контузии от предишното ще изплуват след хвърлената ръкавица от Драго и какъв излаз ще намерят Крийд и Балбоа от тях – отговорите можете да отгатнете евентуално още занапред, само че предлагаме да „ сверите часовника “ и на огромен екран.

Първият филм от възобновената поредност („ Крийд “) бе сниман с бюджет от 35 милиона $. В боксофиса генерира близо пет пъти повече. Този път изразходените средства за продукцията са малко повече – доближават до 50 милиона, а упованията са извоюваните доходи от билети да се запазят, в случай че не и усилят.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР