Не обмисляме оставка на кабинета. Това заяви в ефира на

...
Не обмисляме оставка на кабинета. Това заяви в ефира на
Коментари Харесай

Дончев: Не обмисляме оставка на кабинета. Отнасям се с респект и внимание към всяко гражданско искане

„ Не обмисляме оставка на кабинета ”. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” вицепремиерът Томислав Дончев.

„ Свободата на демокрацията работи посредством институциите. Няма по какъв начин да имаме независимост и народна власт без институции и правила. Отнасям се с почит и внимание към всяко гражданско искане, в това число и извикано на площада под Министерски съвет. Демокрацията е това. Винаги ще има някой неудовлетворен ", сподели Дончев.

„ В такава обстановка политиците би трябвало повече да слушат и по-малко да приказват. Имаме характерен конфликт на партиен и държавен интерес. Не чакам да загубим депутати, в случай че митинги те продължат. Организирането на митинг в поддръжка на настоящо държавно управление е чудноват род, само че имаше мотив – приемането на България в чакалнята ”, разясни той.

На въпрос дали влизат в обстановката на Орешарски, Дончев уточни, че генезисът на този кабинет е бил друг. „ При Орешарски нещата бяха разнообразни. Този кабинет беше съединен от всички парчета, останали в Народното събрание. Тогава ние бяхме водеща политическа мощ. Това беше държавно управление напук. Искането в този момент е за повече независимост, народна власт и правдивост. Това постоянно е настоящо и законно “, разясни Томислав Дончев.

„ Не мога да схвана за какво, когато арестуват настоящ зам.-министър  всичко е наред, а когато има инспекция във връзка с президентски консултант, не е добре. От години приказваме какъв брой е сериозна корупцията в България и когато някой предприеме съответни дейности за битка с корупцията, е неприятно ”, разясни вицепремиерът.

Той разяснява и надвишили ли са пълномощията си служителите на реда. „ Болно ми е, когато се стига до обстановка, при която едни български жители се постанова да е бият с други, изключително, в случай че едните са с униформи. Тече инспекция, която ще откри има ли неправилни дейности от страна на полицейски чиновник. Няма по какъв начин, в случай че един служител на реда е атакуван, да не отвърне ”, разясни Дончев. И заключи, че има съответни неща, които би трябвало да създадат до края на мандата. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР