Не, няма грешка. Още един Redmi Note 12 смартфон попадна

...
Не, няма грешка. Още един Redmi Note 12 смартфон попадна
Коментари Харесай

Xiaomi Redmi Note 12 Pro Plus 5G – флагманът на популярната серия

Не, няма неточност. Още един Redmi Note 12 смарт телефон попадна в ръцете ни. Тази година Xiaomi безусловно ни заля с забавни артикули в серията, която към този момент наброява повече от 10 устройства. Въпреки че наподобяват относително еднообразно е реалност, че те са си много разнообразни и оферират решение за разнообразни консуматори. Още при представянето им в Атина, на което Kaldata участва онлайн, усещане направи най-мощния и забавен модел от новата серия, а точно Redmi Note 12 Pro Plus 5G. И несъмнено взехме решение да му отдадем нужното внимание, с цел да забележим дали в действителност е флагман, който сега на публикуването на публикацията може да се откри за под 700 лв..

Разбира се тук приказваме не за модел, който да се конкурира с апаратите на пазара, които се продават сред 2-3000 лева Всичко има своя цена, само че несъмнено този модел, за много по-ниска цена ги приближава по редица неща. И точно това е забавното. В миг, в който пазарът на смарт телефони от междинен клас е съществено претрупан, с благоприятни условия от всеки производител на голям брой разнообразни цени, време беше той да получи от ден на ден устройства, богати на нововъведения. Дали това Prо в името на модела, че и Plus не са единствено маркетинг? Има ли нещо, което да приказва за нещо „ професионално “ в модела или за по-голям размер или мощ – предстоеше да разберем.

Веднага някои неща се набиват на очи. В този модел, за разлика от всички останали в серията имаме 200-мегапикселовата камера и 120W бързо зареждане, които са много повече от това, което елементарно може да се откри другаде. С тези хардуерни благоприятни условия апаратът несъмнено заема челно място измежду съперниците си, само че един телефон обаче е освен това от лист със спецификации, има ли Xiaomi Redmi Note 12 Pro Plus всичко належащо, с цел да даде и положително преживяване? Нека отговорим на този въпрос

Дизайн и екран

Дизайнът за смарт телефоните от междинен клас рядко е от първостепенно значение, устройство, което наподобява ужасно, над всичко останало е просто приятна екстра – цената е това, което има значение. 12 Pro Plus не прави нищо, с цел да оспори това съмнение. Ако можем да кажем, че междинният актуален смарт телефон е огромен правоъгълник от стъкло и метал, то 12 Pro Plus е до съвършенство актуален смарт телефон.

На задния панел има ясно изразена гърбица на камерата, в която се намират тройката датчици, както и лого „ Redmi “ с добавено „ 5G “. Задната част е леко извита, което спомага за удобството при потребление, и е цветна – нашата рецензирана численост е в страхотния наследник цвят.

Както може да се чака, стъкленият заден панел разрешава ефектно допиране до съвсем всяка повърхнина, а включеният TPU калъф е безусловно нужен, в случай че желаете да изнесете това устройство умерено измежду природата. Рамката е направена от матова пластмаса и е хазаин на потребен и бърз читател на пръстови отпечатъци. Не е налична солидна хидроизолация, само че устройството е стабилно на пръски.

Ако всичко това ви звучи отрицателно, видяно изолирано, не е по този начин. Redmi Note 12 Pro Plus може и да наподобява генерично, само че се усеща добре конструиран. Използването с една ръка е съвсем изключено, като се имат поради размерът на екрана (6,67 инча) и тежестта (204 г), с изключение на, несъмнено, с изключение на несъмнено за хората с доста огромни ръце. Това не е телефон, който можете да употребявате, с цел да напишете небрежно текст, до момента в който балансирате с една ръка дребното си дете, той е за напълно друго.

Размерът на екрана може и да не разрешава лесна приложимост с една ръка, само че пък значи ужасно преживяване при гледане, с задоволително повърхност, с цел да се почувствате малко по-потопени в това, което е пред вас. С периодичност на освежаване от 120 Hz придвижването из интерфейса се усеща гладко и прелестно, а с разграничителна дарба от 1080p в по-голямата си част резервира наличието внезапно.

Тъй като има панел с OLED технология, черното на 12 Pro Plus е прелестно мастилено, а цветовете са прелестно наситени, а опцията за HDR значи, че поддържаното наличие в действителност изпъква. Нещо повече, това е екран, който може да стане съществено ослепителен, даже при мощна слънчева светлина той остава елементарен за виждане, а през нощта става задоволително мрачен за елементарно четене преди лягане.

Съществен принос за триумфа на всеки смарт телефон е неговият екран, а тук Redmi Note 12 Pro Plus съумява с самоувереност, даже в случай че дизайнът му не прави усещане спрямо всичко останало в серията. Един прелестен бонус е съществуването още веднъж на 3.5 мм жак за слушалки, с което флагманите за хиляди левове към този момент не могат да се похвалят.

Камери

Системата на камерата през днешния ден е мястото, където производителите вършат същинските си послания за желанията си по отношение на конкуренцията – и има малко по-силни атестации от 200MP датчик в смарт телефон от междинен клас.

В свят, в който конкуренцията се е обединила към 50MP, 64MP и 48MP датчици, Redmi Note 12 Pro Plus предлага теоретично преимущество от до четири пъти по-висока резолюция. Това, несъмнено, са числа, които работят единствено на хартия, като изискванията на снимане оказват по-голямо въздействие върху общото качество, и както е общоприетоо, 200MP изображенията се свеждат до 12,5MP.

Въпреки това датчикът на 12 Pro Plus е огромен – 1/1,4″, което би трябвало да значи усъвършенствани благоприятни условия при слаба светлина, както и по-добро хващане на детайлите. Покрай главния датчик са ситуирани по-малко впечатляващи 8MP широкоъгълна камера и 2MP макрокамера. Централно място в предната част заема 16MP селфи камера.

Започвайки с приложението за камерата, Xiaomi употребява нормалния си трик и предлага преживяване, сходно на това в iPhone, както виждат огромна част от потребителите. Интерфейсът ще е добре прочут на всички, които употребяват Redmi или Xiaomi апарати. Някои неща като режимът „ Ultra HD “ може да се задействат малко мъчно с до три обособени превключвателя, само че несъмнено, в случай че ви би трябвало си е там. Като изключим това, приложението работи добре и бързо и не би трябвало да е спънка за приемане на бърза фотография, когато е належащо.

Като цяло качеството на картината е отлично, детайлите са доста при добра светлина, изострянето в множеството случаи е сведено до условен най-малко, а цветовете демонстрират задоволително бляскавост и плътност. С включения HD режим, при подобаващи условия, улавянето на детайлите може да бъде много впечатляващо.

HDR режимът е много сполучлив, като усилва динамичния обсег, без да отстранява прекалено много контраста, а автоматизирания избор на подиуми работи чудесно и можете да му се доверите.  През нощта нещата остават най-вече позитивни. Тъй като датчикът е екипиран с оптична стабилизация на изображението, той може да употребява дълги скорости на пандиза, а вграденият нощен режим е най-вече сполучлив при премахването на шума и възобновяване на цветовете. В това отношение той не доближава висотата на по-престижните съперници, само че все пак 12 Pro Plus е кадърен реализатор.

Широкоъгълната камера показва предстоящи за цената резултати, т.е. има прилични цветове, само че й липсва задоволително подробност. Чудесна е обаче, в случай че желаете да снимате повече неща в една фотография. Имате и маркокамера, в случай че желаете да снимате неща от близко.

Селфитата са чудесни, а включеният програмен продукт за „ хубост “ може да се употребява, с цел да трансформира лицето ви в нещо почтено за обществените мрежи. Качеството на видеото като цяло е положително, звукът е добър и можете да му се доверите.

Производителност

Redmi е най-известна на потребителите с няколко неща: доста сполучливи бюджетни смарт телефони, от време на време объркващи наименования и MIUI, Xiaomi надстройката на Android, която идва с всяко устройство, което тя продава.

От самото си основаване MIUI има доста почитатели, само че и не малко хора, които имат потребност от време, с цел да свикнат с него. Много богат на функционалности и видоизменен до неразбираемост по отношение на версии на Android при другите производители – операционната система персонално на мен ми подхожда доста.

В подтекста на Redmi Note 12 Pro Plus MIUI показва интерфейс, който в множеството случаи ви разрешава да си свършите работата. По подразбиране приложенията се конфигурират на началния екран. При плъзгане от горния десен ъгъл се спускат редица превключватели за настройки, а при плъзване наляво се спуска мястото за вести. При плъзгане отляво се появява дисплеят Гугъл Now, а рационалният RAM управител ревниво убива фоновите процеси в опит да резервира живота на батерията.

Що се отнася до ежедневната продуктивност, 8-те GB RAM и чипсетът Dimensity 1080 поддържаха нещата добре в моето устройство за тест, което използвах няколко дни като главен телефон. Придвижването по интерфейса, превключването сред приложенията и други в никакъв случай не се оказа проблем, въпреки че при превключването сред по-тежки приложения можеше да се открие леко закъснение.

Геймингът беше най-вече мощна страна, заглавия като PUBG работеха на високи настройки на детайлите при нараснала периодичност на фрагментите без проблем, което значи, че това може да бъде порядъчен телефон за новак мобилен геймър. Това се удостоверява от резултатите в Geekbench от 973 точки за едноядрен и 2348 точки за многоядрен процесор.

Живот на батерията

С 5000mAh батерия, даже и с огромния екран и мощния процесор в Redmi Note 12 Pro Plus, чаках още преди да стартира да употребявам устройството, положително време за работа. На процедура това в множеството случаи се оказа по този начин.  Започвайки деня в 7 ч. сутринта, слушайки музика, употребявайки един час GPS, изпращайки известия през целия ден, преди да създадем още един час GPS на връщане, установихме, че към 18 ч. имаме 45%, което е обичайно показване. С малко внимание това е устройство, което ще издържи до втория ден, само че за множеството хора то ще издържи през целия ден умерено.

Това, което е малко по-необичайно, е скоростта, с която Note 12 Pro Plus може да се зарежда. При 120 W той предлага малко под два пъти по-голяма теоретична скорост от някои от съперниците и при потребление се оказва, че е същинско наслаждение. След 16 минути зареждане видяхме, че е достигнато към 75% от нулева стойност, а след още 8 минути – 100%. Това е тип скорост, която може да има действително значение в сложна обстановка и може да се окаже избавителна.

В последна сметка

Създаването на сполучлив смарт телефон от междинен клас не е лесна задача, конкуренцията е по-голяма от всеки път и да се открояваш от морето е по-лесно да се каже, в сравнение с да се направи.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro Plus е устройство, което е доста сполучливо единствено по себе си. То има брилянтен екран, страхотна система от съществени камери, супербързо зареждане и задоволително продуктивност, с цел да отговори на ежедневните потребности – това е телефон, който ще направи множеството купувачи доста щастливи.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro Plus е смарт телефон, квалифициран за борба, със лист от спецификации, които надвишават огромна част от това, което предлага конкуренцията. Със страховит екран, положителни камери и супер бързо зареждане.

Плюсове
    Супербързо зареждане     Брилянтна система на камерата за цената     Детайлен, ослепителен екран
Минуси
    Стандартен дизайн     Липса на дълготрайна софтуерна поддръжка
Основни характерности
    Дълъг живот на батерията. Голямата батерия с потенциал 5000 mAh е повече от задоволителна за целодневна приложимост, а 120W HyperCharge ви зарежда бързо     200MP задна камера200MP задна камера обезпечава страхотни фотоси даже при слаба светлина, с помощта на потреблението на технологията 16-in-1 pixel binning за възстановяване на детайлите и светлината     120Hz AMOLED екран. Приятно е да се види AMOLED на цена под 700 лева, а 120Hz периодичност на освежаване прави нещата плавни

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР