Не ни трябва специален празник, за да ви кажем колко

...
Не ни трябва специален празник, за да ви кажем колко
Коментари Харесай

Питка-сърца 2 в 1 зa влюбени

Не ни би трябвало специфичен празник, с цел да ви кажем какъв брой сте специфични за нас, само че ще го използваме за мотив да ви почерпим с тази превъзходна питка

Необходими Продукти

● яйца - 3 бр. (единия жълтък се отделя за намазване)
● прясно мляко - 400 мл
● кисело мляко - 3 с.л.
● олио - 3 с.л.
● прясна квас - 1 кубче
● захар - 2 с.л.
● сол - 1 с.л.
● брашно - 1 кг + малко за доомесване
● мехлем - 1 к.ч за намазване на корите
● сирене - 200 г
● сладкарска багра - розова или алена за оцветяване
● сусам - за поръсване

Начин на подготвяне

В купичка сипете една чашка от топлото мляко с захарта, маята и една лъжица брашно, оставете да се задейства. Разбийте яйцата с останалите артикули, пресейте брашното и замесете хубаво безпрепятствено тесто.

Оставете покрито на топло да втаса, след което разделете на една огромна част, от която разточвате кора, намазвате с мехлем и поръсвате със сирене, навивате на руло и режете на 1 см рулца, които редите по края на тавата.

От втората по величина част тесто оформяте безпрепятствено огромно топче, което заделяте настрани и от другото разточвате кора, режете на ленти и с тях оплитате заделеното топче, това е центъра ви, който поставяте.

От по-малко топче тесто също разточвате, намазвате и навивате на малко руло, режете на рулца и поставяте сред огромните рула, които сте сложили в тавата.

От най-малката част тесто оформяте декорацията, като оцветявате с боята, оплитате тънки плитки и оформите огромно и малко сърце.

Оставяте питката да втаса, след което я мажете с жълтъка, поръсвате със сусам и печете в загрята фурна за към 40 минути на 160 градуса.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР