Не намерих колизия между нашите предложения за конституционни промени сега

...
Не намерих колизия между нашите предложения за конституционни промени сега
Коментари Харесай

Йордан Цонев: ДПС не е заложник на Делян Пеевски, но ще защитава всеки несправедливо обвинен

Не открих колизия сред нашите оферти за конституционни промени в този момент и предложенията ни преди 7 година Това сподели в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на Йордан Цонев  Йордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „ Икономика и организация на.

В момента няма катарзис, същото е. Мъдростта на новото ни предложение е за два разнообразни правосъдни състава - един върховен съвет на прокурорите и един върховен съвет на прокуратурата. Във висшия съвет на прокурорите са единствено прокурори, шест от тях определени от Народното събрание, шест - от прокурорите на районен принцип. При съдиите е противоположното – седем се избират от съдиите, шест – от Народното събрание, съобщи Цонев.

Предлагаме насъбрания опит от тези 7 година, съобразяваме се с рекомендациите на Европейската комисия, с рекомендациите на Венецианската комисия. Основните рецензии са, че прокуратуратурата е нбезотчетна. Ние предлагаме основният прокоур да не е член на съвета, да не може да кадрува. Казваме, че определен на инцидентен принцип прокурор с 25 година стаж ще има право да проверява основния прокурор. Когато завърши следствието, този прокурор може да остане във Висшия правосъден съвет, а в случай че не желае, би трябвало да бъде назначен във Върховната касационна прокуратура, т.е. той да бъде нараснал. Смятам, че по този начин отговаряме на една същинска промяна. Няма по какъв начин да се случи правосъдна промяна, без да се направи конституционна такава. Новото болшинство няма конституционно болшинство, само че с има. Ние преценихме, че е настъпил моментът. Виждаме, че има воля и вкарваме нашия план. Представихме го и на президента, и на всяка една парламентарна група, с цел да водим спор, уточни Йордан Цонев  Йордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „ Икономика и организация на.

По мотив проблема със "златните паспорти " той съобщи, че преди години, когато са направени законовите промени не е желало да бъде признато капиталовото поданство, а в този момент някой вменява тази роля на партията.

В отговор на въпрос за обявата на журналиста Атанас Чобанов, в която се твърди, че депутатът от е обвързван с адвокатската адвокатска фирма, която уредила български паспорт на "важния руснак " Роман Савушкин, Цонев сподели, че в случай че от влязат в този звук на "заяждане ", би трябвало да каже, че и Лена Бориславова, шеф на кабинета на премиера Кирил Петков, е работила в тази адвокатска адвокатска фирма по това време.

не е пленник на, само че ще пази всеки, който считаме, че е упрекнат незаслужено. Смятаме, че по тематиките, по които приказваме, господин Пеевски няма никаква виновност, акцентира Йордан Цонев  Йордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „ Икономика и организация на. Ние считаме, че в България никой не може да бъде упрекван, без да се показват доказателства и без да се мине през съда, съобщи зам.-председателят на ПГ на във връзка глобите против по закона "Магнитски ".

Ореолът на остава. Тя е партия която даде доста за мира в България, даде доста и за геополитическата ни ориентировка. Една от най-големите ни неточности, е че през годините оставихме да ни рисуват облик, който не е наш. Ние сме елементарна партия, сподели още Цонев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР