Не можем да пренебрегнем възможността да сме продукт на технологична

...
Не можем да пренебрегнем възможността да сме продукт на технологична
Коментари Харесай

Учени ще доказват технологии, създадени от извънземни


Не можем да пренебрегнем опцията да сме артикул на софтуерна цивилизация
(снимка: CC0 Public Domain)

Международен екип от учени, управителен от изтъкнат астроном от Харвард, разгласи в понеделник нова самодейност за търсене на доказателства за технологии, основани от извънземни цивилизации.

Проектът „ Галилео ” планува създаване на световна мрежа от междинни телескопи, камери и компютри за проучване на неидентифицирани летящи обекти и към този момент е финансиран с 1,75 милиона $ от частни донори.

Предвид неотдавнашните проучвания, показващи съществуването на планети, сходни на Земята, в цялата вселена, „ към този момент не можем да пренебрегнем опцията да сме предшествани от софтуерни цивилизации ”, сподели професор Ави Лоб пред кореспонденти.

„ Въздействието на всяко изобретение на извънземни технологии върху науката, технологиите ни и върху целия ни мироглед би било голямо ”, добави той на конференция, представен от.

В новия проучвателен план вземат участие учени от Харвард, Принстън, Кеймбридж, Калтех и Стокхолмския университет. „ Галилео ” започва единствено месец откакто Пентагонът разгласява отчет за неидентифицирани въздушни феномени, в който се показва, че тяхната природа е неразбираема.
още по тематиката
„ Това, което виждаме на нашето небе, не е нещо, което политиците или военните би трябвало да поясняват, защото те не са обучавани като учени, работа на научната общественост е да го разбере ”, разяснява Льоб и добави, че се надява да усили финансирането на плана десетократно.

Освен да учи НЛО, планът „ Галилео ” ще изследва обекти, които посещават нашата слънчева система от междузвездното пространство, и ще търси извънземни спътници, които биха могли да изследват Земята.

Лоб дефинира сходни проучвания като нов клон на астрономията, наименуван „ галактическа археология ” и предопределен да добави съществуващата мрежа за търсене на извънземен разсъдък (), която се занимава главно с галактическите радиосигнали.

Начинанието ще изисква съдействие със съществуващи и бъдещи астрономически проучвания, в това число от Обсерваторията Вера С. Рубин в Чили, която би трябвало да тръгне онлайн през 2023 година и е предстояща с неспокойствие от научната общественост.

59-годишният американец с израелски генезис разгласява стотици пионерски публикации и си сътрудничи с починалия, само че провокира спорни мнения, когато допусна, че междузвезден обект, който за малко посети нашата система през 2017 година, може да е извънземна сонда, плаваща на слънчеви ветрове.

Льоб изложи причините си в научни публикации и книгата „ Извънземно: Първият знак за образован живот оттатък Земята ”, което го сложи в несъгласие с мнозина престижи в астрономическата общественост.

Новият план е кръстен на италианския астроном, който беше осъден, когато показа основни доказателства, че Земята не е в центъра на Вселената.

Съосновател на плана е Франк Лаукиен, академик в отдела по химия и химическа биология на Харвард, който се показва като „ пребиваващ песимист ”. Той счита, че вместо да отхвърляме концепциите, е належащо „ агностически да записваме и интерпретираме данните съгласно научния способ ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР