Не можем да говорим за физическо насилие. Абсолютно професионално задържане.

...
Не можем да говорим за физическо насилие. Абсолютно професионално задържане.
Коментари Харесай

СДВР: Нямаше физическо насилие при задържането на Петър Кърджилов

Не можем да приказваме за физическо принуждение. Абсолютно професионално задържане. Това съобщи на брифинг на Столична дирекция на вътрешните работи Тони Тодоров зам.-директор на " Охранителна полиция " във връзка ареста на Петър Кърджилов след зародило напрежение на блокираното кръстовище на " Орлов мост ".

" Преди час се случи случай. От няколко дни предизвестяваме за това. На Орлов мост стара жена е спряла пред протестиращите и е решила да изкаже своето мнение пред протестиращите. Един от протестиращите се насочва към нея и изхвърля наличието на чашата, която държи в ръката си. Жената му протяга ръка с бастун. Сега ще създадем разбор. Ще повишим равнището на тона. Жената се е явила да изрази своето мнение, всички видяхме държанието на протестиращите. Всеки ще носи своята отговорност. Ще изясним обстановката. Двамата се намират в Първо районно. До изясняване на случая двамата ще останат там ", сподели Тодоров.

Имаме голям брой сигнали на жители, които се усещат доста наранени от създалата се обстановки. Сред тях има инвалиди, добави още зам.-директорът на " Охранителна полиция ".

Тази заран породи напрежение на Орлов мост, който втори ден е блокиран от протестиращи.

Възрастна жена съобщи, че е ударена от Петър Кърджилов, който е някогашен пиар на Десислава Иванчева. Полицията го задържа и води. Жената се възмущава от това, че кръстовището е блокирано.

Протестиращите от своя страна споделиха, че дамата обикаля Орлов мост и псува протестиращите, размахва бастун и даже ги замеря с него. Това е провокирало по-острата реакция на Кърджилов.

При ареста Кърджилов съобщи, че го боли.

„ Госпожата ни псува и ни замеря с бастун. Не съм използвал алкохол. Боли ме! Няма причина за ареста. Документите ми са в палатката, желаят да ме отведат без документи ", сподели той преди да бъде откаран от полицията.

Очевидци на случая настояват, че мъжът е плиснал вода в лицето й, а тя го е блъснала с бастуна си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР