Не можем да говорим за епидемия в Перник. Извършват се

...
Не можем да говорим за епидемия в Перник. Извършват се
Коментари Харесай

Кирил Ананиев в Перник: Не можем да говорим за епидемия

Не можем да приказваме за зараза в Перник. Извършват се микробиологични проучвания на пациентите със подозрение за ешерихия коли, които ще излязат след 2 дни. Това съобщи министър на опазването на здравето Кирил Ананиев, откакто посети пернишкия кв. " Проучване ", където в блоковете има нарушаване на качеството на водата и в нея е открита бактерията. Министърът посети и Инфекциозното поделение в болничното заведение в Перник, където са настанени четиримата пациенти със подозрение за ешерихия коли.

 © Айше Сали
Министерството на здравеопазването е отпуснало 27 000 лева за ремонт на централния контейнер на лечебното заведене. Той би трябвало да завърши до 5 дни и по-късно няма да има проблем с режима на водата в болничното заведение, сподели още министър Ананиев.

Пциентите са в доста положително положение и даже желаят да се приберат у дома, посочи шефът на болничното заведение доктор Анатоли Митов.

Водните епидемии протичат доста бързо. Засягат доста хора. Това не се случи в Перник, посочи основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. Той не чака регистрирането на нови случаи и прикани да не се драматазира обстановката. За преодоляването й с изключение на леглата в болничното заведение в Перник са обезпечени и 20 кревати в инфекциозната болница в София за настаняване на пациенти при нужда.

В момента в кв. " Проучване " се подменя водопроводът. Фирмата реализатор на ремонта е уверила, че ще бъде направено всичко допустимо той да завърши до края на деня.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР