Не може да си купите щастие, но може да си

...
Не може да си купите щастие, но може да си
Коментари Харесай

Супер шоколадов чийзкейк

Не може да си купите благополучие, само че може да си приготвите от този луксозен шоколадов чийзкейк, а то си е съвсем същото

Необходими Продукти

● бисквити - 250 г чаени
● масло - 180 г
● шоколад - 300 г млечен
● сметана - 200 мл течна, сладкарска
● филаделфия - 600 г
● яйца - 3 бр.
● захар - 120 г

Заливка


● черен шоколад - 200 г
● сметана - 200 мл течна, сладкарска
● масло - 30 г

Начин на подготвяне

Бисквитите се намачкват или смилат в блендер. Слагат се в купа и при тях се изсипва разтопеното топло масло. Разбърква се с лъжица, до момента в който бисквитите поемат маслото.

Сместа се изсипва във форма с падащо дъно и се притиска с лъжица. Изпича се за 10 минути в загрята фурна на 180 грдуса. Сметаната се загрява до точка на шупване и в нея се поставя начупеният шоколад.

Бърка се до цялостното разтапяне на шоколада. Ако е нужно, се загрява още веднъж, като се внимава сметаната да не заври. Филаделфията и захарта се разрушават с миксер към 5 минути.

Добавят се яйцата, като след всяко яйце се разрушава. Накрая на бликам се изсипва разтопеният шоколад и още веднъж се разрушава хубаво.Сместа се изсипва върху изпеченият и охладеният блат.

Пече се 15 минути на 180 градуса и още 70 минути на 120 градуса. Готовият и изстинал чийзкейк се поставя в ледник за една нощ. Загрейте сметаната и сложете начупения черен шоколад.

Щом той се разтопи, прибавете маслото и разбъркайте до разтапяне на маслото. Чийзкейкът се залива и още веднъж се поставя в ледник до стягане на черния шоколад.

Когато шоколадът е стегнал се минава с нож по краищата и се освобождава от кръга. Ако желаете черният шоколад да се стече по стените на чийзкейка, освободете от кръга и тогава го залейте.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР