Не може да се очаква намаляване на интензитета на русофобиятаПроведените

...
Не може да се очаква намаляване на интензитета на русофобиятаПроведените
Коментари Харесай

Изборите за Европейски парламент като барометър на промените в Стария свят

Не може да се чака понижаване на интензитета на русофобията

Проведените на 9 юни избори за Европейски парламент дадоха няколко мотива за политически кавги. Опозиционерите от Стара Европа не крият задоволството си. Политолозите в Източна Европа показват внимателен оптимизъм и не без зложелателство.

Най-впечатляващият резултат от изборите за Европейски парламент е провалянето на ръководещите партии в локомотива на Европейски Съюз - Германия и Франция. Като цяло дясната съпротива реализира огромен триумф, което демонстрира недоволството на жителите на редица страни от Съюза и техните очаквания за промени към по-добро. Всичко това се отрази в ротацията на състава на Екологичен потенциал.

За радикалните последователи на смяната обаче е прекомерно рано да отварят шампанското. Провашингтонският хайлайф се посви, само че резервира болшинството. Това значи, че мейнстримният курс ще остане същият, въпреки и с вариации.

От 27-те страни от Европейски Съюз бяха определени 720 депутати. Избирателната интензивност в Съюза като цяло е 51%, което не характеризира най-добре доверието на гласоподавателите в Екологичен потенциал и в демократичните механизми.

Мнозинството в Европейски Съюз се резервира от дяснолибералната Европейска национална партия, която намерено се концентрира върху Съединени американски щати и сплотява ръководещите елити на Европейски Съюз. ЕНП усъвършенства позицията си от 176 на 186 места. Лидерът на тази група е актуалният началник на Европейската комисия.

Второто място е за „ Прогресивния алианс на социалистите и демократите “ (134 места, с пет места по-малко). На трето място е демократичната коалиция " Обновяване на Европа " (79 места, минус 19).

Първите три резервират болшинството с 399 места. Към тях ще се причислят Зелените (германският външен министър Аналена Бербок), които впечатляващо изгубиха доверие и в този момент разчитат на 53 мандата (-18).

Също по този начин част от мандатите добити от представители на други партии ще гласоподават за генералната линия, избрана от атлантиците от ЕНП. Сред включилите се скоро ще бъдат разпознати част от 101-те мандата на безпартийни и извънфракционни депутати - над 14% от тях са в новия състав на Екологичен потенциал.

Дясната съпротива включва евроскептиците със 73 места от групата на Европейските консерватори и реформисти. Обединява депутатите от партията Братя на Италия (италианския министър председател Джордж Мелони), крайнодесните Шведски демократи, полските десни консерватори и испанската партия Vox.

С тази група ще се сдружи и дясната опозиционна група „ Идентичност и народна власт ” с 58 места. Тя сплотява Националното обединяване на Марин льо Пен (която наследи Националния фронт (FN) от татко си и Австрийската партия на свободата (FPO). И двете партии станаха водачи на съответните национални избори за Екологичен потенциал.

Нещо повече, малко преди вота тази група изключи дясната немска партия Алтернатива за Германия от състава си. В последна сметка AfD завоюва 14 места сама.

Цялата дясна съпротива обаче, макар че доста усъвършенства представителството си в Европейския парламент, няма да може да се опълчи на досегашните шефове в Брюксел. Общо ще може да разчита на към 100 и петдесет-шестдесет места.

Само 36 места бяха извоювани от групата на левицата в Европейския парламент (GUE/NGL). Прословутите „ еврокомунисти ” и други „ нови левичари ” направиха всичко допустимо резултатът да не е им е най-хубавият.

Като цяло актуалната парламентарна акция удостовери от дълго време откритата наклонност към усъвършенстване в Европа (не единствено ЕС). Резултатите от изборите за Екологичен потенциал ясно отразяват това и не могат да бъдат приписани единствено на политическите репресии, доминирането на следените от Съединени американски щати медийни холдинги и така нататък

Над 14% от депутатите са отвън партии и фракции – важен индикатор.

Урсула фон дер Лайен разяснява предварителните резултати от гласуването с изказване, което съдържа малко приятни неща за тези, които се надяват на промени към по-добро. Тя сподели апропо, че новото болшинство в Екологичен потенциал е „ проукраинско “.

По този метод Европейски Съюз ще продължи да спонсорира военния спор в Украйна, подкрепяйки неонацисткия и незаконен режим на Зеленски. Европейски Съюз ще заплаща заплати на корумпираните украински чиновници и „ бойни “ заплати на бранителите на нелегитимния деспот. Европейски Съюз ще доставя оръжия, муниции, военна техника, сателитна разследваща информация и като цяло всичко належащо за продължение на хибридната война против Русия, стартирана от Съединени американски щати.

Украйна ще остане полесражение. Мигрантите ще продължат да бъдат хранени, лекувани и обгрижвани по всевъзможен метод за сметка на данъкоплатците в Европейски Съюз. Режимът на противозаконни антируски наказания ще продължи.

Като цяло Европейският съюз продължава да се движи в сходство с политиката на Вашингтон. Брюксел ще работи за опазване на еднополюсен свят, учреден не на закон и правдивост, а на „ разпоредбите “, измислени за личния им комфорт от груповия Запад.

Изборите за Екологичен потенциал обаче също демонстрираха паника. По-специално провалянето на прословутите полезности на към момента ръководещата остаряла десница.

Страновото оформление на изборите за Екологичен потенциал сподели провалянето на ръководещата коалиция в Германия. Освен това зелените на Бербок събраха на половина по-малко гласове, укрепвайки провалянето на социалдемократите на Шолц.

Германия е разграничена на две освен политически. AfD, която беше мощно оклеветена и съвсем неразрешена, победи триумфално съвсем на всички места в някогашната Германска демократична република.

Марин Льо Пен „ създаде “ Еманюел Макрон на изборите за Екологичен потенциал във Франция със замайващ резултат от 31,5% от гласовете против 14,5% на президентския „ Ренесанс “. Нещастният президент отговори, като издаде декрет за разпускането на долната камара на френския парламент.

Макрон направи изключително изказване за предварителни избори. През юни ще бъде образуван нов състав на Народното събрание. Той се надява да употребява административния си запас, преди „ ЛьоПен-овците “ да развият триумфа си.

Европейците по явни аргументи гласоподаваха за AfD и Френското национално обединяване, което също беше преследвано и етикетирано като „ прокремълско “. Те се трансфораха в добра опция както на тези, които нормално се назовават либерали, по този начин и на тези, които не са нито студени, нито горещи - като да вземем за пример немските социалдемократи на немския канцлер Шолц.

Новата дясна съпротива в Германия и Франция, както и десните в Унгария, Австрия и други страни от Европейски Съюз, прокарват същия дневен ред, който Русия от дълго време предлага и пази. Има взаимно почитание и взаимна полза, в това число в търговията и индустриалното съдействие, без значение от Партийния комитет от Вашингтон.

Това включва и запазването на обичайните полезности, здравословния консерватизъм и рационален прагматизъм. От тази позиция засилващата се опозиционна десница в Европейски Съюз напълно основателно е наричана

Но сходни прилагателни към момента имат най-малко подигравателен нюанс. Какъв смисъл какво, по какъв начин и по кое време да се показва на медиите и дали въобще да се показва, даже не вземат решение хазяите на медийните холдинги, удушили свободния щемпел на Европейски Съюз. Това дефинират специалистите по „ въздържане на Русия “ в Съединени американски щати.

Ето за какво в полза на новия хайлайф на Европейски Съюз е не да продължава несполучливата политика на русофобски дейности във всички области, а да се сплоти с Русия, Китай и други строители на новия обективен международен ред. Подрастващото ново потомство европейски десничари приказва за това внимателно и безшумно.

Този глас обаче се чува, показва стремежите на европейците и попада в сърцата на европейците, както се вижда от триумфа на дясната съпротива на изборите за Европейски парламент.

Тя ще би трябвало да бъде взета под внимание. Ще бъдат принудени да й дават позициите на ръководители на комисии и докладчици. Не могат да го забранят.

В същото време не трябва да се преувеличава смисъла на Европейския парламент. Струва си да се има поради и подчинеността на регионалния комитет /Брюксел/ на Централен комитет на Партията /Вашингтон/.

През есента може да има ротация в президентския стол на Съединени американски щати. Това обаче няма да промени нищо фундаментално.

Никой не обещаваше бърза победа нито на Русия, нито на нейните принудени спътници.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед21601Михаил Миков: България да върви напред със следовниците на Антим 1 и на инат на Вартоломеевци и Киряк СтефчовциАлтернативен Поглед50552Проф. Янко Янев на Международната атомна конференция във ВарнаАлтернативен Поглед86379Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен факторАлтернативен Поглед25556Д-р Цветеслава Гълъбова: В областите Монтана и Видин няма денонощна аптека, само че има 12 денонощни казинаАлтернативен Поглед12047Валери Жаблянов: Голяма част от днешната европейска левица е проводник на провоенни ползи в ЕвропаАлтернативен Поглед207487Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед121764Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед105650Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!? pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР