Не може бъде прехвърлена тежестта от карантинирането, върху наблюдението първо

...
Не може бъде прехвърлена тежестта от карантинирането, върху наблюдението първо
Коментари Харесай

Мутафчийски: Лекият коронавирус трябва да се лекува в домашни условия

Не може бъде трансферирана тежестта от карантинирането, върху наблюдението първо на евентуалните заболели, за лечебните заведения. Огромен % от инфектираните са леко заболели и би трябвало да бъдат направени механизми за лекуването им в домашни условия под наблюдаване. Това сподели в изказване в Министерски съвет генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски – шеф на Военномедицинска академия (ВМА) и ръководител на Националния действен щаб, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.

Изявлението пристигна след извършена видеоконферентна връзка по самодейност на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, в която участваха и министър председателите на Италия, Австрия, Румъния, Унгария и Хърватия. По време на нея бяха разисквани подхванатите ограничения от тези страни по отношение на ограничение на ковид.

„ Всички страни показаха в резюме своите ограничения, които са взели. Обсъдиха се кои са най-належащите и крещящи въпроси сега, както и провокации пред държавните управления, стопанските системи и здравните системи “, разясни Мутафчийски.
Той уточни, че най-важната дума, подета от българския министър председател Бойко Борисов, е „ взаимност “.

„ Между страните, държавните управления, здравните служби за решаването на казуса, тъй като той от дълго време е минал границите на всички страни в Европа и е обхванал повече в света – над 107 страни към този момент са обхванати, къде с единични случаи, къде по-масово “, разясни Мутафчийски.
Основен акцент е било откриването на опция за по-бързо доказване на болестта при евентуално инфектираните пациенти.

„ Има два метода за повишение на успеваемостта: или с създаване на нови лаборатории, или разработване на по-ефективни и положителни проби “, разясни той.

По думите му за разкриване на нови лаборатории на утринното съвещание на щаба са били разисквани опциите.
„ Смятам, че би трябвало да поканим всички академични клиники в България, където има вирусологични лаборатории, където работят изключително тестванията за Хепатит С, тъй като по принцип методите на определяне е същият. Да организираме малко образование към тези сътрудници и да стартират тестуването. Това ще даде опция за обгръщане на по-голям евентуален поток от пациенти “, уточни шефът на ВМА. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР