„Не мога да продължа“: Страданието на майката, след като дъщеря е изнасилена – и съпругът и синът умират, опитвайки се да я спасят

...
Те и други бяха във вихъра на етническите сблъсъци между
Коментари Харесай

Те и други бяха във вихъра на етническите сблъсъци между мнозинството индуистка общност Мейтей и малцинството Християнско племе Куки-Зоми, което е погълнало отдалечения щат Манипур, до границата с Мианмар.

Когато селото им е било нападнато и опожарено, те са се опитали да избягат, но са били хванати от тълпа. Жените са карани да се събличат под дулото на оръжие.

В изявление, споделено със Sky News, младата жена каза, че мъжете са крещели „ако не си свалите дрехите, ще ви изгорим жив“.

Вирусно видео на инцидента, което показва ужасяващото престъпление, предизвика възмущение в цялата нация.

В интервю за Sky News майка й плака, казвайки, че „моята дъщеря не е психически стабилна, трудно се справя, никакви думи не могат да изразят състоянието й.

Индия: Напрежението ескалира между индуистките и християнските общности след скока на смъртоносното насилие < /p>

Телата на нейния съпруг и син и на 90 други жертви все още са в болничните морги в столицата на щата Имфал.

Тя продължи: „Иска ми се вече да не живеем заедно с онези, които ни изнасилиха и убиха, искам да видя останките на моя съпруг и син и да ги погреба подобаващо."

Няма затваряне за Теим и Танг Пианг, родители на 21-г. -стар студент Hanglalmuan Vaiphei.

Той беше задържан от полицията за споделяне на публикация във Facebook, критикуваща главния министър, и беше отведен в затвора в столицата.

Докато се връщаше от съдебна дата под полицейски арест той беше грабнат от тълпа и пребит до смърт.

„Той трябваше да е жив днес, дори в този конфликт“, казва Теим, съкрушен. „В края на краищата той беше в ареста на полицията и правителството.

„Липсва ми толкова много, сега съм сломен емоционално, физически и психически. Всеки път, когато сме на масата, очаквам той да се присъедини към мен“, казва тя.

Изображение: Студент от университета Hanglalmuan Vaiphei

Тя не е сама. Най-малко 130 души са били убити в етническите сблъсъци и има няма признаци за спиране.

В долината Имфал Мейра Пайбис или „Жените носителки на факли“, съставени от майки Мейтей, придобиват прословутата репутация на бдителни. Те са почитани за това, че пазят моралните ценности на общност, но сега са в челните редици на тази агитация.

Те са навсякъде, спират и претърсват превозни средства, дори включително военни камиони и войници.

Anima, лидер в една от проверете постовете в Бишнупур казва на Sky News: „Проверяваме за оръжия и материали за производство на бомби, които се пренасят контрабандно за Kukis.“

Върху видеото на разголените жени, дефилирали, Anima казва: „Ние абсолютно осъди този инцидент. Изгорихме къщата на главния извършител.

„Но какво да кажем за нашите момичета, които бяха изнасилени и останаха без дом? Нямаме доказателства или видеоклипове. Защо всички са толкова заети само с това видео? „

„Изгориха домовете ни“

Насилието не щади никого. Хиджам Сингх, мейтей от Имфал, отчаяно се нуждае от новини за 17-годишната си дъщеря.

Luwangbi Linthoingambi изчезна преди повече от три седмици, след като посети един от нейните класове. Тя и нейният приятел са били видени за последен път на мотоциклет, пътуващ към племенна зона.

„Чувствам, че е много жива, дори когато хората казват, че ще е мъртва. Чувствам, че е жива“, казва той .

Той казва, че все още се надява, тъй като не са открити чанта, дрехи или тяло. Той е чукал на вратите, но за мнозина като него днес в Манипур има повече въпроси, отколкото отговори.

Задавен, той казва: „Ако дъщеря ми бъде убита, може да го смятат за победа. Но ако мога простете, това също може да бъде победа."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР