Не мога да приема да бъда премиер в правителство, което

...
Не мога да приема да бъда премиер в правителство, което
Коментари Харесай

Премиерът Денков постави ултиматум на вътрешния министър Калин Стоянов

Не мога да приема да бъда министър председател в държавно управление, което бие хората по улицата. Очевидно има просвета в полицията, наблягам - измежду част от хората, която счита за обикновено да излезеш и да биеш деца, хора, които са беззащитни - това е безусловно недопустимо. Това съобщи министър председателят на брифинг в Министерския съвет, съобщи кореспондент на “Фокус ".

Той сложи и ултиматум: " Ако министърът не припознае това като принуждение, което заслужава сериозна глоба, в това число изясняване за какво това се случва периодически в полицията, по какъв начин го отстраняваме, ще си подам оставката ". Денков изиска вътрешният министър да излезе с ясна позиция във връзка с случилото се на митинга против БФС от предходната седмица. 

“Моето отношение към министъра ще зависи от неговото отношение към насилието. Ако излезе и каже нещата, които аз споделям, има дейности и тези служители на реда изоставен, аз няма да имам проблем ", сподели още той.

Той разяснява и изказванията за вмешателство в работата на Министерство на вътрешните работи от страна на Кирил Петков : " Това, което мога да кажа, че в случай че е имало контакти от страна на Кирил Петков, те постоянно са били за това, че би трябвало да се свърши работата във връзка с опазването от пазаруването и продаването на гласове ". 

Той обаче изясни, че министърът е предложил хора, които да бъдат назначени в министерството, само че за тях е имало сигнали за “проблеми ", в това число образува и досъдебни производства, а Петков е казвал “тези хора са неприемливи ".

“Никога не е имало диалози от вид " тук би трябвало да е печеливша една партия или губеща друга ", безапелационен бе той.

Премиерът изиска Народното събрание да сътвори Анкетна комисия, която да откри какво се е случило в деня на митинга, кой носи отговорност за насилието, за какво има служители на реда без документи за идентификация и други.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР