Не много очаквани събития за летния уикенд, но… Основателят на

...
Не много очаквани събития за летния уикенд, но… Основателят на
Коментари Харесай

Гражданската война в Русия започна. Пригожин тръгна с 25 000 убийци срещу Кремъл. Déjà-vu 1917


Не доста предстоящи събития за летния уикенд, но… Основателят на ЧВК „ Вагнер “ Евгений Пригожин прикани всички поданици на Русия да се причислят към него в офанзивата му срещу…

Ние сме 25 хиляди и тръгваме, с цел да потърсим сметка за какво в страната се правят беззакония. 25 хиляди е тактическият ни запас, а стратегическият ни запас е цялата войска и цялата страна. Всеки който желае – дано се причисли. Трябва да приключим с това безсрамие “ – съобщи Пригожин в своя телеграм канал.

По-рано притежателят на ЧВК „ Вагнер “ разгласи, че има намерение да „ възвърне справедливостта “ в армията и в Русия и прикани „ да не се оказва опозиция “.

Всички, които окажат опозиция, ще бъдат считани от нас за опасност – и ще ги унищожаваме неотложно. Включително всеки блокпост по пътя ни. Моля всички да запазят успокоение, да не се поддават на провокации, да си останат по домовете. Желателно е по маршрута на нашето нахлуване да не излизате на улицата “, сподели той.

По-рано в петък Пригожин разгласи, че съветските военни са нанесли удар по лагера на неговите бойци, вследствие на което „ починаха мнозина “. Министерството на защитата на Руската федерация назова това изказване „ осведомителна провокация “.

В още няколко гласови известия преди този момент Пригожин съобщаваше по какъв начин съветската войска е атакувала с ракети лагера на „ Вагнер “.

„ Министърът на защитата (Сергей Шойгу, б.р.) особено е дошъл в Ростов, с цел да организира специфичната интервенция по заличаването на ЧВК „ Вагнер “, той употребява артилерия и вертолети в тъмнината, с цел да ни унищожи “, сподели Пригожин.

След това, съгласно него, Шойгу „ избягал “ от Ростов.

Не след дълго Националният антитерористичен комитет на Русия заяви, че заявките, популяризирани от името на Пригожин, нямат „ никакво съображение “. Но добави: „ Във връзка с това Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия стартира углавно дело за апел към въоръжен бунт. Настояваме незабавно да бъдат прекъснати противозаконните дейности. “

Източник на БиБиСи споделя, че московското ръководство на ФСБ е вдигнато по паника. Това удостоверяват и от московския боен гарнизон. Според източника на шосето „ Дон “ (пътят Москва — Воронеж — Ростов на Дон) ФСБ, дружно със спецчастите за бързо реагиране на Националната армия (преторианската армия на Путин, б.р.) градят барикади и блокпостове. На бойците по постовете е дадена заповед да откриват огън „ при положение на заплаха “.

Още медии настояват, че московските силови служби са приведени в нараснала бойна подготвеност, а в столицата работи проектът „ Крепост “ – за отбрана на обектите на… не на хората, а на обектите на Министерството на вътрешните работи. Точните наложителни дейности на участниците в „ Крепост “ не са оповестявани в никакъв случай и са държавна загадка, само че на всички е известно, че първата им работа е да отбраняват до гибел входовете и изходите на министерството.

В центъра на Ростов пък са ситуирани БТР-и, тъкмо до щаба на Южния боен окръг. Порталът «161» оповестява, че полицията тук също е оповестила проект „ Крепост “, а персоналният състав е в цялостна бойна подготвеност.

„ Дойде заповед да се приведе в цялостна бойна подготвеност целият състав на Министерството на вътрешните работи и Росгвардията, и да се усилят постовете с на границата с ЛНР и ДНР (откъдето се допуска, че ще дойдат „ вагнеровците “, б.р.). Паника няма. Съставът е на бойна нога “, споделя източникът на портала „ 161 “.

В интерес на истината, лудият Пригожин даде обещание, че като се разправи с „ предателите “, „ Вагнер “ ще се върне на фронта. На украинския фронт.

Можем единствено да си представим усмивката на ген. Валерий Залужни след тази закана.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР