Не изключваме по-късно да бъде повдигнат въпросът за обезщетението за

...
Не изключваме по-късно да бъде повдигнат въпросът за обезщетението за
Коментари Харесай

Русия обмисля да поиска компенсации заради взрива на “Северен поток”

" Не изключваме по-късно да бъде издигнат въпросът за компенсацията за вреди вследствие на детонацията на газопровода " Северен поток “, сподели в изявление за РИА Новости Дмитрий Биричевски, началник на отдела за икономическо съдействие на съветското външно министерство. 

По думите му западните страни се опълчват на квалифицираната от Русия проекторезолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща за без значение интернационално следствие на гърмежите по газопровода. 

" Въпреки това имаме намерение да продължим да настояваме за изцяло и намерено интернационално следствие със наложителното присъединяване на съветски представители “, сподели Биричевски.

Тръбопроводите " Северен поток “ бяха предопределени да доставят съветски газ до Германия, макар че след нахлуването на Москва в Украйна преди година Берлин предприе стъпки за понижаване на зависимостта си от съветски въглеводороди. 

Течовете в Балтийско море доведоха до евентуално най-голямото единично изпускане на нездравословен за климата метан, записано в миналото, сподели Програмата на Организация на обединените нации за околната среда. Западните страни, в това число Германия, обявиха, че считат, че гърмежите са били тенденциозен акт, само че отхвърлиха да кажат кой съгласно тях е виновен.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Русия ще откри кой стои зад гърмежите, преди да изиска обезщетение.

" Засега данните сочат, че подобен огромен акт на бойкот и терористична офанзива против сериозна инфраструктура не би могъл да бъде осъществен без присъединяване на страната и специфични държавни служби. Виждате, че западните страни подхващат всички вероятни ограничения, с цел да прикрият този въпрос. Но Русия ще направи всичко допустимо това да не се случи “, сподели той.

В средата на март президентът Владимир Путин отхвърли като " цялостни нелепости “ обвиняванията, че украинците може да стоят зад детонациите, предполагайки, че отговорност може да носят от Съединени американски щати.

Руският водач настоя, че Съединени американски щати са имали претекст да извършат офанзивата в Балтийско море предходната година, заявявайки, че желаят да спрат доставките на на ниска цена съветски природен газ за Европа и да обезпечат на континента по-скъп полутечен природен газ. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР