Не изключвам възможността това да е наказателна акция спрямо хората,

...
Не изключвам възможността това да е наказателна акция спрямо хората,
Коментари Харесай

Константин Бачийски: Не изключвам ДАНС да прави наказателна акция спрямо хората, които искат да сложат кръст на каналите

„ Не изключвам опцията това да е наказателна акция по отношение на хората, които желаят да сложат кръст на тези канали! “

Това уточни водачът на СЕК Константин Бачийски в предаването „ Денят с Веселин Дремджиев “. Той бе безапелационен, че Петя Банкова, упрекната в присъединяване в ОПГ, прекомерно малко време е заемала този пост, с цел да може да се съди за нейната активност. 

„ Фактът е, че й повдигат обвинявания и я упрекват за канали, които не съществуват от няколко седмици. Те съществуват от десетилетия. Тук поражда въпросът допустимо ли е, в случай, че оглавява тази организация единствено от няколко седмици, да дава отговор за канали, които години наред са съществували “ , уточни още Бачийски. 

Той разяснява и допускането за битие на канали още от времето на социализма , които са приватизирани и съществуват и до ден-днешен. 

„ При състояние, че ДАНС и Министерство на вътрешните работи работят по тези канали и вършат някаква реализация, за какво я вършат в този момент, когато Агенция „ Митници “ извършва и осъществя големи количества опиати, които открива, в това число и контрабандни артикули “ , попита риторично Бачийски. И добави:

„ Митнически чиновници ми споделиха, че за пръв път виждат началник на Агенция „ Митници “, който с такова огромно предпочитание да желае да поставя точка върху контрабандата и върху опиатите. “

Бачийски напомни голямата пратка с опиати – 170 кг , хваната на пристанище Бургас. Той приказва и за Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, като разкри, че преди да бъдат осъществени измененията през 2020 година през пункта са минали камиони единствено по документи . Реално те са влизали в страната ни седмица по-рано, да вземем за пример. Бачийски уточни, че единствено можем да си представим какво е имало в тях. 

„ Не изключвам сега силовите структури да се употребяват за наказателна акция. Видяхме по какъв начин ДАНС промени вота на жителите на локалните избори, тъй като на първо гласоподаване нямаше машинно гласоподаване. Видяхме, че в машините няма никакъв проблем. Около 450 000 бюлетини се оказаха невалидни. Не изключвам сега ДАНС да се употребява още веднъж като детайл за реализиране на политически цели “ , сподели още Бачийски. Той бе безапелационен още:

„ Има проведена акция против хората, които желаят да се борят с тези ракови формирания в българското общество. “

„ Част от парите от контрабанда и трафик отиват по-късно в политическата система. С тях се финансират избори “, акцентира Бачийски и разкри, че някогашен чиновник на ДАНС, който преди години е работил по Капитан Андреево, му е разказал по какъв начин са желали да създадат реализация, само че индивидът, който е носел парите към София, е получил позвъняване да не отива на срещата . В гласа на индивида, който е позвънил, той е разпознал своя шеф и по тази причина е напуснал ДАНС. 

„ Тези избори ще бъдат едни от най-важните от всички, които са правени през последните години. Те са с еквивалент на изборите през 2021 година. ГЕРБ и Движение за права и свободи приказват в коридорите на Народното събрание, че сега дружно с Има Такъв Народ имат 116 народни представители. Според тяхната социология спомагателните 5 гласа ги има единствено ГЕРБ. Движение за права и свободи ще имат още 2-3 депутати. Тяхната цел е да създадат 130+, с цел да могат да създадат четири години ръководство. Нашата съществена цел е да създадем държавно управление без ПП-ДБ “ , уточни още във връзка идния предварителен парламентарен избор Константин Бачийски. 

„ Отново България ще се върне доста години обратно. Във времето, когато властта беше в ГЕРБ със скритото присъединяване на Движение за права и свободи “ , акцентира още той и изясни, че за ГЕРБ към този момент е позволена обединението с Движение за права и свободи, само че тя ще върне България години обратно.

Прокуратурата повдигна обвинявания на част от арестуваните след акцията в митниците

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР