Не искаме да падне правителството. Ако искахме, има ясен парламентарен

...
Не искаме да падне правителството. Ако искахме, има ясен парламентарен
Коментари Харесай

Томислав Дончев: България продължава да купува евтин руски петрол, но това не се отразява върху цената на горивата

Не желаеме да падне държавното управление. Ако искахме, има явен парламентарен механизъм за това. Toва сподели заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването " 120 минути " по бТВ.

Той уточни, че България продължава да купува на ниска цена съветски нефт, само че това не се отразява върху цената на горивата. „ Въпросът е кой прибира цялата огромна облага. За " Лукойл " ли би трябвало да мислим или за българските жители и за цената на горивата? Цените на горивата гонят 3 лв., а България купува на ниска цена съветски нефт ", разяснява Дончев.

Искането за дерогация на съветския нефт няма да генерира риск за българските жители, за техните права и покупателната им дарба, съобщи той. „ Прави се, с цел да не може един монополист да прибира свръхпечалби, в това число бъркайки в джоба на българина ", акцентира Томислав Дончев.

За промяната на министрите в кабинета Денков-Габриел, Дончев разяснява, че не е значимо от коя политическа мощ произлиза министърът, а дали може да свърши работата си добре. Той съобщи, че не слага висока оценка на държавното управление.

„ Темпото на държавно управление не е задоволително, България изпуска благоприятни условия и би трябвало да се усили размаха на работа. Има куп браншове, в които не се случва нищо. Тук тематиката не е политическият генезис на министъра. Тук трябват хора с качества, със размах, с сила, които в действителност работят ", акцентира Дончев.

По думите му цялата структура на държавното управление е натоварена с голямо напрежение, сподели още той.

3% недостиг е курс към стабилно задлъжняване, уточни Дончев и даде образец, че по време на ръководството на ГЕРБ дефицитът в бюджета е бил 0%. В Бюджет 2024 година той се надява да има 0% недостиг.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР