Не говорим за коалиционно споразумение, а за механизъм, който да

...
Не говорим за коалиционно споразумение, а за механизъм, който да
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Не говорим за коалиционно споразумение, а за механизъм за спазване на поетите ангажименти

" Не приказваме за съдружно съглашение, а за механизъм, който да обезпечи съблюдаване на поетите задължения при образуването на държавното управление. Няма нищо ново от това, коеото към този момент бяхме договорили с сътрудниците преди 3 седмици ".

 

Това съобщи Лена Бориславова на влизане в Народното събрание, където разгласи, че отива, с цел да се включи в диалозите по управническата стратегия. 

 

Тя се възмути, че " хората цитират персонална преписка ", и изясни, че въпросният есемес е изпратен в различен подтекст.

 

" Този есемес бе във връзка на плаващото болшинство, с което бе признат един антикорупционен закон и бе отритнат този на ПП-ДБ. Ние изработихме с сътрудниците от ГЕРБ обща управническа и законодателна стратегия, което е и мотива за тази среща през днешния ден с техни представители и министъра на правораздаването. През последните две седмици имаше и други такива срещи ", изясни някогашната горовителка на кабинета " Петков ". 

 

" Плаващи болшинства за правосъдна промяна и управническа и обща законодателна стратегия просто са неприемливи и са нарушаване на правилата, на които това държавно управление бе подкрепено от двете политически сили ", сподели още тя. Бориславова настроя, че България има потребност от постоянно държавно управление и то би трябвало да има зад тила си устойчиво парламентарно болшинство. " В противоположен случай става заслон, зад  който няма да позволим да се крият плаващи болшинства с присъединяване на " Възраждане " и Движение за права и свободи, каквито бяха образците от мината седмица ", акцентира тя. 

 

Малко след нея в Народното събрание влезе и Росица Кирова от ГЕРБ. В Народното събрание е и правосъдния министър Атанас Славов, както и представители на ГЕРБ и ПП-ДБ. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР