Не гледаме Закона за предучилищното и училищното образование на Корнелия

...
Не гледаме Закона за предучилищното и училищното образование на Корнелия
Коментари Харесай

ГЕРБ: Новият Закон за предучилищното и училищното образование носи промяна



Не гледаме Закона за предучилищното и учебното обучение на Корнелия Нинова, а закон от 1911 година Философията на признатия закон носи нещо друго, носи смяна. Това сподели националният представител от ПГ на ГЕРБ Снежана Дукова по време на дебатите по измененията в Закона за учебното и предучилищното обучение.

„ Този закон няма норма, на която да дава отговор юридически и да кореспондира с нормите, които са в българското законодателство “, уточни Дукова.

По думите ѝ законът от 1911 година е имал един куп проблеми и е носел несправедливи упреци и недостатъци за системата на българското обучение.

Припомняме, че промяната в образованието е измежду главните задължения на управническата стратегия на държавното управление. Първият законопроект, който е препоръчан от народни представители от „ Българска социалистическа партия за България” планува минимални прагове за трудовите хонорари на учените и преподавателите, обвързани с минималната работна заплата за страната. Другият е препоръчан от ГЕРБ и „ Обединени патриоти”, а текстовете му плануват основаването на национална общовалидна рамка за присъединяване в процедурите за придобиване на научни степени и заемане на университетски длъжности, като за всяко професионално направление се вкарват минимални национални условия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР