Не едно приказно чудовище е родено във фантазията на древните.

...
Не едно приказно чудовище е родено във фантазията на древните.
Коментари Харесай

Какво означава да сънуваш еднорог?

Не едно приказно страшилище е родено във фантазията на античните. Всички митични приказни създания са хибриди, основани от свързването на обособени елементи на разнообразни действителни животни.

Такова творение е и еднорогът - тяло на кон, глава на елен, слонски крайници и глиганска опашка. През Средновековието се оформя обликът, който познаваме в този момент - бял кон с един рог на челото.

Представата на еднорога дава отговор на избрани показа, той символизира целомъдрието, чистотата, добротата, силата на духа и непреходността на човешките полезности.

Това приказно създание обитава освен света на митологията, то е толкоз надълбоко вкоренено в човешките показа, че се явява естествено и в съновиденията.

Тълкуването на признака, който съставлява, е значима част от общата визия за митичното създание - непорочност, благополучие и разцвет, които подреждат нощните видения с присъединяване на еднорога измежду красивите сънища.

Разбира се, в тълкуването значително значение имат детайлите, изграждащи цялата картина. Съновниците изясняват по какъв начин да се поясняват обособени детайли от съня с ангажимента, че са част от изцяло усещане и преживяване.

Ако насън еднорогът мине към сънуващия, това е знак за шанс, лекост в действителния живот, неусещана досега. Това благоденствие ще бъде изцяло справедливо и сънуващият ще разбере повода за него.

Ако сънуващият храни еднорог от ръката си, ще изпита насън наслаждение, непознато от действителния живот. Съдбата му е подготвила подарък, който е необичаен и безценен и за който ще бъде признателен.

Ако еднорогът умира в съня, или бива погубен от някого, това е знак за идно злощастие или страдалчество, породено от хорската несгода. Нещастието не може да бъде избягнато, само че злото ще получи отмъщение, тъй като такива са вселенските закони.

Хората обичат да галят конете в действителното си всекидневие и в случай че насън се случи същото с еднорог, този сън споделя, че сънуващия се употребява несправедливо от богатства, до които има достъп. За тях би трябвало да благодари на ориста, само че и на хората в близост. Само осъзнаването на тази истина ще направи по този начин, че човек да бъде същински благополучен от изобилието, което има.

Който гони насън еднорог в предпочитание да го улови в живота си, ще поставя доста старания, с цел да стигне задачите си. Трябва да намерения дали задачата си коства напъните, които хвърля за нея. Понякога постигнатата цел не носи задоволство, а единствено отчаяние.

Вижте още: Какво символизира бял кон в съня.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР