Не е вярно, че Брюксел е установил, че снимките и

...
Не е вярно, че Брюксел е установил, че снимките и
Коментари Харесай

Йончева: Нито ЕП, нито българската прокуратура твърдят, че снимките с кюлчетата са фалшиви

Не е правилно, че Брюксел е открил, че фотосите и видеото от вкъщи на Бойко Борисов с кюлчетата злато са манипулирани, както настояват от ГЕРБ. В нито един документ на Европейския парламент няма сходно умозаключение. Нещо повече - такава констатация няма и в писмото на българската прокуратура. Това съобщи Елена Йончева, евродепутат от групата на социалистите и демократите, оповестиха от пресцентъра ѝ.

По думите ѝ, ГЕРБ и ЕНП забъркват в скандал и употребяват двете институции.

Като член на мониторинговата група още в четвъртък тя ще предложи да се насрочи чуване за обстановката в България през есента. Съществува огромна възможност на него да бъде поканен основният прокурор, с цел да изясни напредъка на работата по случаите със фотосите с кюлчетата и Барселонагейт.

Според нея, Томаш Здеховски превратно интерпретира информацията.

Недопустимо е селективното изпращане на информация от българските управляващи до представители единствено на избрана политическа мощ пък въпреки и член на Европарламента. Недопустимо е основният прокурор на България да изпраща единствено до един член на Европейския парламент, и то от избрана политическа мощ - ЕНП, обстоятелства и условия за " експертизи ", които не са станали притежание на членовете на делегацията, която посети България, нито на Комисията по бюджетен надзор.

Това съобщи по-рано през днешния ден Цветелина Пенкова, евродепутат от групата на ПЕС, откакто през днешния ден евродепутатът Томаш Здеховски съобщи, че петорна компютърна експертиза на фотосите и видеото на някогашния министър председател Бойко Борисов с кюлчетата и парите, снимани в резиденция " Бояна ", демонстрира, че те са били манипулирани. В информацията си той се базира на българската прокуратура. Цветелина Пенкова е член на същата комисия както Здеховски.

Това оставя чувството за политизиране на случая в изискванията на политическа рецесия, декларира Пенкова.

По-рано през днешния ден БНР заяви, че експертизата споделя, че не може да се откри дали парите и кюлчетата на фотосите и видеото са достоверни.

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова изиска основният прокурор Иван Гешев " да даде същото равнище на осведоменост за експертизата на фотосите от шкафчето на някогашния министър председател Бойко Борисов по отношение на българските народни представители ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР