Не е важно кой ще бъде първи, а кой ще

...
Не е важно кой ще бъде първи, а кой ще
Коментари Харесай

Евелина Славкова: Голямата битка между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще изсмуче гласове от малките политически формации

" Не е значимо кой ще бъде първи, а кой ще съумее да откри формула за болшинство, с цел да сформира държавно управление ", разяснява пред разбора на социолога Евелина Славкова от Изследователска организация " Тренд " на данните от последното им социологическо изследване. Тя акцентира, че сега по-скоро може да се приказва за паритет сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

" Обединението на Политическа партия и Демократична България към този момент е реалност и по тази причина взехме решение да тестваме тези настройки измежду българското общество. Разликата на ПП-ДБ с ГЕРБ е към 1%, което е в границите на статистическата неточност, по тази причина по-скоро може да се приказва за паритет. Има конспирация коя ще бъде първа политическа мощ на изборите на 2-ри април. Големият въпрос е обаче дали това няма да бъде просто символна победа, тъй като значимото е коя от двете политически обединения, които мерим на 1-ва и 2-ра позиция, ще успее да събере болшинство в 49-ото Народно заседание, с цел да излъчи кабинет ", посочи Славкова. 

Евелина Славкова разяснява резултатите в изследването и на други политически партии и обединения:

" Възраждане " удостоверяват резултатите си от изборите през октомври 2022 година Българска социалистическа партия се трансформира в треторазрядна политическа групировка. " Български напредък " не би трябвало да се успокояват, че влизат в 49-ия парламент. 4% е доста рискова позиция в социологическите данни. Това, че президентът се дистанцира от Стефан Янев и групировката му, може да разочарова гласоподавателите им и да се оттеглен. НДВС събират под 1%, съгласно тестването на настройките на гласоподавателите. Ще следим, само че съм песимистична за възможностите на Национална движение „Симеон Втори". Големият проблем, който се очерта при Има Такъв Народ, е, че те не можаха да покажат на обществото, че могат да ръководят, мъчно ще активизират хора, които да гласоподават за тях ". 

Социоложката посочи, че огромната борба сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще изсмуче гласове от дребните политически обединения.

По думите на Славкова в социологическите изследвания на " Тренд " след инфлацията и финансовите проблеми на второ място излиза тематиката за политическата рецесия:

" Българското общество стартира да проблематизира това, че политическите партии не могат да излъчат постоянен кабинет, който да взема решение проблемите на хората. Това също ще има своето значение върху изборните резултати ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР