Не е тайна, че работата на смени може да повлияе

...
Не е тайна, че работата на смени може да повлияе
Коментари Харесай

Как да съчетаете работата на смени и качествения живот

Не е загадка, че работата на смени може да повлияе върху физическото и прочувственото ви положение. В сферите, които изискват 24-часови услуги, постоянно се случва чиновниците да работят по 12 часа. С течение на времето заниманията, които в миналото сте имали, остават отдалечен спомен, чакайки „ повече свободно време”, а преправянето може да заплаши психическото ви здраве. Промяната на метода ви на живот е предизвикателство, само че постижимо. Подобно на множеството други неща в актуалния свят, това е акт на равновесие, който в действителност въздейства върху качеството на живот. Ето няколко трика по какъв начин да подобрите настоящето си състояние.

Ограничете времето в обществените медии

Когато работите по доста часове на ден, може да ви е мъчно да се откажете от обществените медии - въпреки всичко, те поддържат връзката ви с " външния " свят. Но цифровата действителност постоянно ще бъде там, по тази причина се постарайте да се свържете повече с действителността. Ако имате 10 минути отмора, обадете се на непосредствен другар или даже на баба си, вместо да превъртате по екрана. Психолозите настояват, че прекаляването със обществени медии изчерпва ужасно доста душевен, а най-после ви остава възприятие на самотност и несподеленост.

Инвестирайте в „ очна възглавница”

Оказва се, че сполучливият ви ден не зависи въобще от утринната доза кофеин, а от нощния сън, който е жизненоважен . Ако не сте се наспали добре, може да се чувствате неразположени, изтощени и раздразнителни. Очната възглавница е превъзходен избор за тези от вас, които имат неустойчив сън, защото етеричните масла, вложени в копринената тъкан, могат да оказват помощ за облекчение на напрежението.

Отделете си час единствено за вас

Когато си помислим, че денонощието е 24 часа, това наподобява като в действителност доста време. Но имайки поради дългия работен ден, пътуването до офиса, останалите ежедневни отговорности и вероятно времето за сън, в действителност 24 часа не стигат за нищо значително. Но прекарването на един час със себе си може да промени изцяло качеството ви на живот. Независимо дали става въпрос за четене на книга, готвене, каране на колело, това е време, което би трябвало да изразходвате „ егоистично”.

Създайте си рутина

Неслучайно всички педиатри предлагат бебетата да имат непоколебим дневен режим – това дава сигурност и прочувствена непоклатимост. Когато знаете кое след кое следва, мозъкът действа логичен и избягвате стресовите фактори. Затова ви предлагаме да се придържате към избран темп на живот – в случай че нормално ставате в 7 за работа, не допускайте през уикенда да спите до 11, да вземем за пример. Това освен, че ще „ пропилее” почивните ви дни, само че и началото на седмицата ще е пагубно.

Редактор: Елица Христова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР