Не е тайна, че нашето здравеопазване е обект на критики

...
Не е тайна, че нашето здравеопазване е обект на критики
Коментари Харесай

Проф. Начев: Не е тайна, че нашето здравеопазване е обект на критики от обществото


Не е загадка, че нашето опазване на здравето е обект на рецензии от обществото, че буди незадоволеност както в пациентите, по този начин и в съсловието. Това сподели проф. доктор Генчо Начев - изпълнителен шеф на УМБАЛ „ Св. Екатерина “, в приветствието си при откриването на конференция „ Защита на здравето на всеки жител на Европейски Съюз “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Според проф. Начев, форумът слага акцент върху опциите, провокациите и вероятностите пред системата на опазването на здравето и обезпечаване на еднакъв достъп до качествена здравна услуга, учредена на доказателства, както и на системата от ограничения на профилактика и предварителна защита.

„ Не е загадка, че нашето опазване на здравето е обект на рецензии от обществото, че буди незадоволеност, както в пациентите, по този начин и в съсловието. Проблеми като сбъркано финансиране, голословно доста лечебни заведения, неефективно консумиране на така и така дребното средства, истински медикаменти или генерици, липса на написана система на надзор на качеството, „ за “ или „ срещу “ демонополизация на Каса и доста други са провокации пред сегашния конгрес “, уточни той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР