Не е сериозно да искаш оставката на министър за една

...
Не е сериозно да искаш оставката на министър за една
Коментари Харесай

Стефан Янев за създаването на партия: Ако успея да намеря подходящите хора

" Не е съществено да искаш оставката на министър за една дума ", съобщи някогашният началник на министерството на защитата Стефан Янев в ефира на bTV.. Според него министър председателят Кирил Петков не познава институционалната среда, тъй като той не може да го освободи еднолично това прави Народното събрание. Янев съобщи, че е желал да види тъкмо с какви причини ще бъде призната неговата оставка в Народното събрание.

" Не бих споделил, че е имало спор с премиера, само че има надълбоко недоумение кой е националния интерес и по какъв начин той да бъде предпазен ", сподели Янев. Ще вземам участие в партия единствено с подобаващите хора без вождизъм, сподели някогашният боен министър.

Въпросът с партията е доста необикновен и към този момент стартирам да чувствам, че има подстрекателство в медийното пространство. В българския дневен ред сякаш на мода е вождизма и всеки да каже „ аз, аз, аз ще върша, аз ще… “, само че моето непретенциозно схващане е, че партия се прави от хора, когато едни хора търсят политическо посланичество, когато едни хора търсят единодушие в тяхната визия за развиване на страната като метод за решение на избрани проблеми, те се събират и вършат партия. Ако аз съумея да намеря такива хора да се включат в този развой, може би бих взел участие в такава партия, само че дано да не приказваме с „ аз “, а да приказваме за „ ние “, когато се стигне до този миг “, разяснява Янев.

Бившият боен министър означи, че няма да откаже да бъде водач на подобен план, в случай че тези хора го изберат. По думите му в политическия план „ тези хора на първо място би трябвало да обичат България ". „ Това, което съм казвал, на първо място да бъдат българофили, тъй като в последно време една от разграничителните линии в обществото е въз основата на фили и фоби. Нека да не бъдем фили и фоби в някакъв световен смисъл да мислим за себе си, за бъдещето на България, за запазването на държавността, за запазването на нашата ценностна система и за това да ни има като българи и като българска държавност, която е запазила своите традиция, самородност, просвета и всичко останало “, сподели Янев.

Според него евентуално има към този момент съществуващи партии, с които споделят частично общи визии, само че тя нямат нужната представителност. „ Нека да помислим и за един различен миг, а ние сякаш свикнахме, че нашите избори се организират с една такава изборна интензивност 30-40%. Тоест сега нямат представителност една огромна част от хората, имам едно безмълвно болшинство, което не е показано в българския политически живот “, сподели Янев.

Той обаче отхвърли да разяснява къде ще се нарежда една нова партия с негово присъединяване в политическия набор, а съгласно него би трябвало да се чуе от какво имат потребност българските жители. Янев означи обаче, че в тази обстановка ситуация на взаимно препокриващи се рецесии като че ли се не помни главната рецесия - демографската. А за нейното решение би трябвало да има възстановяване на бизнес средата, с цел да се върнат нашите сънародници от чужбина. „ Българска социалистическа партия да си оправят вътрешните проблеми “ „ Българска социалистическа партия имат право да се тормозят от доста неща, само че в тази ситуация аз не приказвам, че съм тръгнал и сме създали екип, който ще прави някакви рейдърски офанзиви, да нападат една партия или друга, с цел да вземем структурите им ", сподели Янев. „ Те по-добре да се да се замислят за самия си вътрешен дневен ред и вътрешнопартийния си живот, тъй като с това, което следим през годините, проблемите им са по-скоро вътрешни, в сравнение с някой навън да ги заплашва “, разяснява Янев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР