Не е нужно да сте опитен кулинар, за да направите

...
Не е нужно да сте опитен кулинар, за да направите
Коментари Харесай

Чийзкейк Шоко

Не е нужно да сте умел кулинар, с цел да извършите торта, нито да сте разпален почитател на тортите, с цел да попрекалите с нея

Необходими Продукти

● крема сирене - 3 x 125 гр.
● извара - 600 гр.
● яйца - 4 бр.
● захар - 250 - 300 гр.
● шоколад - черен - 200 гр.
● бисквити - елементарни - 2X125гр.
● масло - 90гр.
● ванилия - 1 капсула
● желатин - 1 пакетче
● прясно мляко - 300 мл.

Начин на подготвяне

Смелете бисквитите с кухненски робот и по-късно прибавете разтопеното масло. Разбъркайте ги до навлажняване на бисквитите. Изсипете ги в тава с откачащо се дъно, (диам. 28см.) заравнете ги с потупващи придвижвания и поставете за 30 мин. в ледник.

През това време смесете кремата сирене, изварата, захарта, ванилията и яйцата. Разбъркайте добре с миксер. Начупете няколко късчета от шоколада.

Извадете от хладилника бисквитите и изсипете дребна част от сместа с изварата. Разпределете отмерено парченцата черен шоколад в/у сместа. Изсипете и останалата примес. Печете в авансово загрята фурна на 150 градуса за 1ч. и 30 мин. След изпичането изключете фурната и оставете чийзкейка да изстине в затворена фурна (за да не се нацепи).

За глазурата:

В 100мл. вода разтворете желатина и го бъркайте до цялостното му разтопяване на водна баня. Разтопете останалия шоколад в млякото на водна баня.

След като се охлади шоколадовата примес прибавете желатина. Оставете за към 1ч. сместа на по-хладно като рядко може да разбърквате.

Изсипете в/у изстиналия чийзкейк. Приберете в ледник за 3-4ч. След това откопчайте дъното на тавата и украсете по избор.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР