Не е нужно да се отговаря на прокуратурата, особено в

...
Не е нужно да се отговаря на прокуратурата, особено в
Коментари Харесай

Александър Николов: Прави се опит да ми се вмени мълчание – няма да стане

Не е нужно да се дава отговор на прокуратурата, изключително в ход на дело. Като обвинен имам право да запитвам. (…) Защо се повдига обвиняване, когато не са подготвени материалите? Защо се прави това тъкмо в този момент? Защото се влиза в предизборна кампания…Защото времето за открадване на бизнеси, на заглушаване и надзор завърши. Това, което се споделя в обвиняването - не мога да ги определям в правна форма, само че в човешка форма са нелепости.

Това съобщи в студиото на Нова ТВ някогашният енергиен министър Александър Николов. Вчера той изрази позиция, че в основата на офанзивата против него е отводът му да се подчини на съветския шантаж. 

Опитът да ми се вмени безмълвие – няма да стане. Това че ми се изпраща обвиняване в интервал, в който предстоят избори, няма да ме спре да задавам въпроси, безапелационен бе някогашният енергиен министър.

По думите му има отвращение да се изсветли енергийната система, като се освободи страната от зависимостите единствено на един снабдител, без значение дали това е Русия или някой различен. 

Според Николов в България съветската взаимозависимост има доста лица. Имало е доста обстановки, в които е бил юридически опит да бъде подложен в такива зависимости. Но до момента в който той е бил министър в министерството на енергетиката и в обвързваните с него ведомства не е имало заключени порти, за разлика от през днешния ден. Той обаче изясни, че напън в дословни смисъл върху него като министър не е имало, защото когато процедурата върви по правилния метод, няма такава опция.

Запитан дали България е направила нужното по отношение на доставките на газ, някогашният министър изясни, че по време на война и в положението, в което е оставена енергетиката, България купувала най-евтиния газ. 

По неговите думи методът на броене на тези 88 млн. вреда за страната е меко казано комичен. И уточни, че при покупко-продажбите не е имало медиатори, а търговци. Николов посочи още, че по време на войната и прекъсването на газа от „ Газпром “, „ Булгаргаз “ по никакъв метод не е нарушавал санкционните правила във връзка с „ Газпром “.

Предпочитам аз и всички, които са работели с екипа, да имаме проблеми с прокуратурата, като знаем, че сме си свършили работата в полза на хората и страната, в сравнение с в този момент да ни поучават какво е трябвало да създадем, бе безапелационен Александър Николов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР