Не е нужно да отидете на йога, да избягате в

...
Не е нужно да отидете на йога, да избягате в
Коментари Харесай

5 бързи начина да се справите със стреса

Не е нужно да отидете на йога, да избягате в планината или да набиете някого, с цел да изпуснете парата от насъбраното напрежение. Понякога най-простите трикове правят чудеса.

 Снимка 353134

Направете си чай

В никакъв случай не се наливайте с кафе, когато сте на ръба на нервите си. Нито пък с алкохол с вярата да ви отпусне. Вместо това си запарете чай от лайка, мента или куркума, които имат успокояващо деяние.

Вземете си душ

Благотворната мощ на водата е известна от древността. Затова не е чудно, че един елементарен душ ще ви отпусне. Използвайте душ гел с обичания си мирис.

Направете си мини масаж

След душа, използвайте лосион за тяло с успокояващи аромати като лавандула, розмарин или лайка. Наблегнете на стъпалата и дланите, когато го нанасяте.

 Снимка 353133

Дишайте

Това звучи елементарно, само че в действителност доста постоянно, когато сме напрегнати, задържаме дъха си, с което споделяме на организма си, че сме в сериозна обстановка. Спрете всичко, което вършиме, намерете си безшумно място и поемете надълбоко мирис 4-5 пъти поред. Издишайте постепенно и се насладете на резултата.

Шоколад и отново шоколад

Разбира се, че ще посегнете към нещо сладко като шоколад, когато сте изнервени. Ние обаче бихме употребявали шоколада в скраб за тяло, разбъркан с кафява захар и зехтин. Е, бихме и хапнали няколко късчета...
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР