Не е необходимо трето удължаване на кредитната ваканция, каза финансистът

...
Не е необходимо трето удължаване на кредитната ваканция, каза финансистът
Коментари Харесай

Хампарцумян: България трябва по-бързо да влезе в еврозоната

 Не е належащо трето удължение на кредитната почивка, сподели финансистът Левон Хампарцумян за " Тази заран " по bTV. На 23 март изтече разсроченото заплащане на заеми, въведено като мярка в пандемичното време.

Според финансиста не можем да чакаме тотално строшаване на всичко и то от през днешния ден за на следващия ден - и клиентите, и банките ще търсят новото си място или да си намерят остарялото. Най-добре е да се избегне изтегляне на заем за погасяване на остарял, да се основават резистентност и буфери в бизнеса.

Като цяло българите не са доста задлъжнели, както е в англосаксонските страни, където това е с големи размери.

" Рязкото повишение на лихвите за бизнеса и физическите лица не би трябвало да бъде позволено. Който желае заем, обещанието че в идващите 2-3 години няма да се усилват лихвите, приема като тип сигурност. Стимулите за развиването на стопанската система са ниските лихви - по този начин предприемчивите хора ще завъртят парите " добави Хампарцумян.

Икономиката ни през 2020 година несъмнено е в застой, само че има хора и компании които не са влизали в рецесия. България би трябвало по-бързо да влезе в еврозоната, предложи финансовият специалист.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР