Не е легенда, учените доказват с нарочни изследвания, че в

...
Не е легенда, учените доказват с нарочни изследвания, че в
Коментари Харесай

Защо зимните домати не се държат в хладилник: Какво да правим с времето в карантина - slava.bg

Не е легенда, учените потвърждават с нарочни проучвания, че в зимните домати има по-малко витамини. Просто е - те идват от оранжерии. Който помни соца, знае, че майките ни избягваха да купуват тези "изкуствени " зеленчуци. И народът чакаше да тръгнат същинските и тогава цялостни със слънце и с усет домати лете, каквито към този момент нямаме. Зиме карахме на туршия, кисели краставички и кисело зеле, снежанка и катък...
Не е правилно обаче, че в зимните домати, които ядем сега, са лишени от полза. Напротив, те съдържат по-малко витамин С, само че са също толкоз положителни като летните за сърцето - писали сме по тематиката, като укрепват организма против инфаркти и високо кръвно налягане, само че даже и против някои типове рак.
Нашият лайфхак ще учуди мнозина, само че проучвания на съветските учени изрично потвърждават: противопоказно е за полезността на зимните домати да ги държим в ледник. И никога не ги дръжте в пластмаса.
Те би трябвало да се държат при температура 12-20 градуса. Така те доузряват - несъмнено не е загадка за вас, че преди този момент са го правили в складовете на търговците, където са попаднали зеленички. За няколко дни вкъщи на стайна или близка до нея температура зимните домати добиват по-добър усет.
Ще прибавим и още един лайфхак - накиснете ги за известно време - най-добре няколко часа, в студена, неледена, или в хладка вода преди консумация, с цел да бъдете сигурни и за вирусната си отбрана, че знаете ли какъв брой ръчички са ги мачкали по пътя от градините на Турция или друга страна на генезис, през складовете, магазините и до вашата софра.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР