Не дръжте на формата, важното е, че всякак са вкусниНеобходими

...
Не дръжте на формата, важното е, че всякак са вкусниНеобходими
Коментари Харесай

Рязани бухти

Не дръжте на формата, значимото е, че всячески са вкусни

Необходими Продукти

● яйца - 2 бр.
● кисело мляко - 250 г
● бакпулвер - 1 пакетче
● лимонен сок - 1 с.л.
● сол - 2 щ
● захар - 1 ч.л.
● сирене - 170 г
● брашно - 20 с.л. /пълни/
● олио - за пържене
● брашно - още малко, за доомесване

Начин на подготвяне

Разбийте яйцата в купа с вилица, като добавите сол. Сипете върху тях в средата на купата киселото мляко, а върху него сипете бакпулвера и напръскайте с лимоновия сок.

Оставете да шупне и разбъркайте добре. Прибавете натрошеното сирене и една лъжичка захар. Разбърква се. Добавете 10 цялостни (с връх) супени лъжици брашно и още веднъж разбъркайте.

Сипете още 10 цялостни супени лъжици брашно. Бъркайте с лъжица, като повдигате и изтегляте тестото от долу нагоре, до момента в който се поеме всичкото брашно. Ще получите тежко лепнещо тесто.

Ако се наложи, прибавете още малко брашно, в случай че се поема в сместа, само че не трябва да е рядко. Сипете сместа върху добре набрашнен плот и доомесете с още малко брашно, само че напълно за малко, едвам не ви лепне на ръцете. Трябва да се получи доста меко тесто.

Отново се поръсва повече брашно на плота и тестото се разточва с точилка на кора, дебела към 8 мм. Изрязват се с чаша кръгчета с диаметър 5-6 см, а с ножа - триъгълници и ромбоиди.

Изпържете в щедро количеството сгорещено олио в касерола, на сдържан огън. Пускайте да се пържат по 3-4 бр. Отначало бухтите падат на дъното в съда, само че по-късно изплуват нагоре и стартират леко да се надуват.

От горната страна малко се напукват. Щом се позачервят изпод, ги обърнете да се изпържат и от другата страна.

По предпочитание поръсете с пудра захар. Рязаните бухти са подготвени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР