Не чакайте втора покана, ами си вземете още сега, че

...
Не чакайте втора покана, ами си вземете още сега, че
Коментари Харесай

Надупчен сладкиш с пудинг шоколад

Не чакайте втора покана, ами си вземете още в този момент, че за след това няма да остане и трошичка

Необходими Продукти

за кашата


● яйца - 4 бр.
● масло - 220 г меко (+ още за намазване)
● брашно - 220 г (+ за поръсване)
● пудра захар - 220 г
● ванилова захар - 10 г
● бакпулвер - 10 г

за крема


● прясно мляко - 500 мл
● шоколад - 1 пакетче на Йоткер (шоколад)
● захар - 5 с.л.

за поръсване


● кокосови стърготини

Начин на подготвяне

Оставяме настрани авансово маслото да се размекне. Яйцата също ги слагаме на стайна температура. Използвам огромна опаковка немско масло.

Маслото и захарта се разрушават добре в купа благодарение на миксер. Трябва да стане кремообразна жълтеникаво бяла примес.

Слагаме яйцата при маслото и захарта и разрушаваме с миксера. Пресяваме брашното и го изсипваме в купата дружно с ванилова захар и бакпулвер. Разбъркваме всичко доста добре. Намазваме с масло тавичка и я набрашняваме.

Изсипваме тестото и разнасяме в цялата тавичка. Заглаждаме сместа. Печем в загрята авансово фурна на 180 градуса. След като го опечем го оставяме да се охлади.

Във към този момент изпечения сладкиш се оформят дупки. Дупчиците вършим, като натискаме дръжката на тънка дървена бъркалка отмерено по повърхността.

Слагаме 500 мл прясно мляко да се загрее на котлона в тенджерка. Намаляваме котлона. В купичка слагаме наличието на пудинга от пакетчето, захарта и 4, 5 с.л от прясното мляко и разбъркваме с лъжица. Изсипваме пудинга при млякото и разбъркваме непрестанно, до момента в който кремът се сгъсти.

Гледаме да стане безпрепятствено кремче. Още парещ готовия крем пудинг изливаме върху сладкиша. Оставя се да се охлади колкото е належащо. Поръсваме с кокосови стърготини. Режем на правоъгълни късчета.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР