Не бях на мача вчера, но нашият министър и министърът

...
Не бях на мача вчера, но нашият министър и министърът
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Заразяването е най-възможно, когато се вика, пее и крещи

 " Не бях на мача през вчерашния ден, само че нашият министър и министърът на спорта Красен Кралев са били, само че го гледах по малкия екран ", посочи той.

" На този стадий се веселя, че политиците се вслушаха - това през ред, а и през стол. Поне уредниците се постараха на основат някаква организация, само че при младите мъже страстта надвива. Това, което предизвестих, че когато се крещи, вика, пее, тогава заразяването е най-възможно, тъй като викайки и пеейки, се основава аерозол, който е рисков ", предизвести той в Сутрешния блок по Българска национална телевизия.

Според него българинът би трябвало да свикне с мисълта за ковид и да живее с него.

" Трябва да се съблюдават някакви ограничения, само че не трябва да се прекалява, просто би трябвало да съблюдаваме една мяра – не е най-разумното мъже да се целуват и прегръщат, само че е рационално фамилии да излизат, фамилии да се срещат, само че правилото постоянно е – навън.

Според Кантарджиев резултатът от снощните футболни страсти - обятия и целувки, ще се забележим до десетина дни.

" Опасно е тези, които са били на мач, когато се върнат у дома, да заобикалят една седмица минимум тесния контакт с възрастните си родители, тъй като три категории хора би трябвало да се пазят в обществото - това са възрастните, над 60 години, които тежко карат болестта. Втората доста значима група, това са хората с хронични болести, а третата група, това са най-рисковите - хората с онкологични, хематологични болести и хората, които са с имунен недостиг ", уточни професорът.

Той разгласи, че от епидемиологичните данни ще стане ясно по какъв начин ще продължи футболното състезание у нас и дали то ще бъде доиграно, а и пред аудитория.

" До една седмица - 10 дни ще забележим, тъй като мачовете, които бяха до момента в нашата страна, в това число и Левски-ЦСКА, не доведоха до някакво увеличение на случаите, само че най-важното: Мили почитатели, една седмица след мача, доста деликатно с околните си контакти в фамилията ", настоя Тодор Кантарджиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР