Не безброй, а четири жалби. Пропуски сигурно има някакви, действали

...
Не безброй, а четири жалби. Пропуски сигурно има някакви, действали
Коментари Харесай

Държавата на всичко направихме, но той я застреля

" Не безчет, а четири тъжби. Пропуски несъмнено има някакви, работили са акуратно. Веднага започнахме да работим... е, на другия ден той я убива. Всичко това, което е трябвало да създадем, е направено. " Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев в коментар за едно от знаковите закононарушения на лято 2017.
Коментар на редактора
Това простичко изказване показва в цялостна степен за какво в България никой не има вяра нито една институция. Няма и по какъв начин да вярваш на някой, който направил " всичко, което е трябвало да се направи " и резултатът е убита жена. Жена, която е подавала тъжби, алармирала е, че се усеща в заплаха. Жена, чийто брачен партньор е с ограничаваща заповед т.е. страната знае, че този човек може да бъде рисков за нейното здраве.
Примерът с Елена е поразителен, тъй като не е изключение, а норма на институционално държание. Всеки един човек, живеещ в България, може да даде свои образци за другарство с институции - от най-дребните неща, като да си изкараш документ, до най-големите и страшните - когато страната би трябвало да отбрани живота ти.
Когато страната отсъства, се случват неприятни неща. Най-лошото е, че и хората почват да отсъстват. А когато и хората отсъстват, то не остава нищо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР