Названието Новичок не фигурира в новия доклад на Организацията за

...
Названието Новичок не фигурира в новия доклад на Организацията за
Коментари Харесай

Русия: В доклада на ОЗХО за инцидента в Еймсбъри не се споменава за Новичок

Названието " Новичок " не попада в новия отчет на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) за случая в английския град Еймсбъри, съобщи непрекъснатото посланичество на Русия в интернационалната организация, представено от ТАСС.

По-рано през днешния ден ОЗХО удостовери заключенията на английските управляващи, че двамата британци, отровени в края на юни в Еймсбъри, са били изложени на нервнопаралитичен сътрудник от вида " Новичок ", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. Информационните организации цитираха известие на ОЗХО, в което се споделя, че осъществен от реномирани лаборатории разбор на проби, събрани от екипа на организацията, " е удостоверил изводите на Обединеното кралство по отношение на идентичността на токсичния химикал ", предава Българска телеграфна агенция.

Според съветската задача в Хага обаче в документа не се загатва за произхода на нервнопаралитичното вещество, а специалистите от ОЗХО стигат до извода, че е невероятно да се дефинира принадлежи ли този химикал към същата партида, само че всичко това не е попречило на Англия да показа тази информация в нужната за нея светлина.

По-рано през днешния ден английският външен министър Джереми Хънт разгласи, че ОЗХО е удостоверила извода на английското следствие, че в Еймсбъри е употребен сътрудник от групата " Новичок ", напомня ТАСС.

По този мотив съветската страна съобщи, че " за формален Лондон е напълно безразлично дали в отчета се приказва за " Новичок ", или не " и изрече страдание, че техническият секретариат на интернационалната организация " волно или несъзнателно се е оказал замесен в нечистоплътните политически игри на Англия ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР