Назрява напрежение сред зърнопроизводителите и смея да кажа - не

...
Назрява напрежение сред зърнопроизводителите и смея да кажа - не
Коментари Харесай

Георги Събев: Назрява основателно напрежение сред зърнопроизводителите

Назрява напрежение измежду зърнопроизводителите и дръзвам да кажа - не е безпричинно. Това съобщи заместник-министърът на земеделието Георги Събев по Българска национална телевизия.

" Сигналите са, че безмитният импорт на редица артикули от Украйна ще продължи, ще бъде продължен с още 1 година, т.е. това, което се случи предходната година, има капацитет да продължи, в случай че не се подхващат съответни ограничения ", сподели Събев.

По думите му отварянето на спешния запас на Европейския съюз ще помогне на зърнопроизводителите, чиито хранилища сега са цялостни със зърно.

В момента текат полемики във всички европейски институции за незабавно преразглеждане на многогодишната финансова рамка, защото тя е договаряна преди коронавирус рецесията и войната в Украйна, добави заместник-министърът Георги Събев.

Амбицията е до края на годината да има политическо решение. Крайно време е несправедливостта с разнообразни равнища на подкрепяне да бъде преодоляна, нашите производители би трябвало да бъдат сложени на равни начала, разяснява още Събев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР