Чест прави на Димитър Главчев, че реагира бързо, коментира бившият

...
Чест прави на Димитър Главчев, че реагира бързо, коментира бившият
Коментари Харесай

Д-р Стефан Константинов: Държавата изоставя здравеопазването, за да фаворизира частния интерес

Чест прави на Димитър Главчев, че реагира бързо, разяснява някогашният министър на опазването на здравето
Министерският съвет, воден от служебния министър председател Димитър Главчев, анулира решението за основаване на Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и Аз “ в София.

„ България от доста години има потребност от национална детска болница. Но анулацията на решението за основаване на болница „ Мама и Аз “ е положително, тъй като в София има задоволително детски отделения. Не съм срещу частната самодейност, само че тук не е изработен план от какво имат потребност децата ", сподели в ефира на „ Здравей, България ” по Нова телевизия доцент доктор Йорданка Узунова, шеф на Клиниката по педиатрия в УМБАЛ " Лозенец ".

По думите ѝ дефицитът на медицински сестри е огромен. „ Не са премислени много по-сериозни проблеми в детското опазване на здравето, а ние ще вършим болница, която няма да вземе нови фрагменти, а ще отмъкне от готовите ”, добави тя. И акцентира, че точно заради липса на медицински сестри има заплаха да бъде закрито детското поделение в Национална кардиологична болница.

Според доктор Стефан Константинов, някогашен министър на опазването на здравето, безусловно нестимулирано и доста учудващо е повдигането на тази тематика в предизборна обстановка. „ Чест прави на Димитър Главчев, че реагира бързо. Това припомня на години, когато имаше чуваемост на обществото. Последните години страната тотално изоставя опазването на здравето, с цел да фаворизира частните търговски ползи ”, сподели Константинов. Той добави, че през годините държавните лечебни заведения са мачкани.

По думите му изрично няма място за две детски лечебни заведения в София, тъй като няма нито задоволително личен състав, нито толкоз доста пациенти.

Според доктор Константинов заетостта на детските кревати е 52%. „ Прекалената конкуренция на здравните заведения в столицата ще има по-скоро отрицателен резултат. Ежедневно виждам пациенти, на които се оферират безсмислени интервенции. Влиза се в обстановки да се лекуват и здрави хора. Това са вредите на по този начин наречената конкуренция ”, акцентира Стефан Константинов. По думите му въпросът за детската болница изисква доста по-гъвкаво мислене от страна на политиците. „ Единствената тематика, по която има консенсус, е, че от такова заведение има потребност ”, сподели още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР