Назначенията от времето на Кирил Петков като служебен министър на

...
Назначенията от времето на Кирил Петков като служебен министър на
Коментари Харесай

ББР е била заложна къща на кликата на Петков, заяви минстърът на иновациите и растежа Александър Пулев

Назначенията от времето на Кирил Петков като длъжностен министър на стопанската система са почнали всеобща чистка. Нямало е проект Б и е изработен опит за преодоляване на Българската банка за развиване. След назначението на кликата на Кирил Петков са давани по четири заема на месец. Банката е работила заложна къща на " Продължаваме промяната ".  За жал, заложниците са дребните и междинни предприятия. Това съобщи служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев.
 
" Установихме липса на първокласен потенциал в ББР. Назначенията на господин Кирил Петков, в качеството му на длъжностен министър на стопанската система. Вкарват хора, които наподобяват добре, чисто на хартия, само че хора, които нямат действен опит в банка за развиване. Това е една доста профилирана държавна конструкция, която е основана със специфичен закон ", съобщи още той пред bTV.
Според Пулев банката е освен на загуба, тя е аварирала институция.
 
ББР не просто е на загуба, а е аварирала институция. Налице е занемареност, тъпчене на Търговския закон и на устава на ББР ", разгласи Пулев и добави, че се надява изказванията му да бъдат доказани от българската прокуратура.
 
По думите му Кирил Петков е нямал концепция по какъв начин работи ББР:
" Хората, които Петков е назначавал са колили, бесили без проект Б. Това са самодейци, ощетили страната с 1 млн. лева ", съобщи Александър Пулев. Той акцентира, че назначените от него в потенциала му на министър на нововъведенията фрагменти в Надзорния съвет на банката са " топ специалисти " и хора със сериозен професионален опит. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР