Назначеният от Москва ръководител на анексираната от Русия част от

...
Назначеният от Москва ръководител на анексираната от Русия част от
Коментари Харесай

Въведоха 5-часов комендантски час в Донецка област

Н азначеният от Москва началник на анексираната от Русия част от украинската Донецка област, Денис Пушилин, наложи комендантски час, се споделя в оповестен през днешния ден негов декрет, съобщи Ройтерс.

Пушилин забрани наличието на цивилни по улиците и публичните места от 23:00 ч. вечерта до 4:00 ч. сутринта, от понеделник до петък, се показва в указа.

С указа се не разрешават публичните събирания, манифестации и демонстрации, както и всеобщите прояви в следените от Русия елементи от Донецка област, в случай че сходни не са позволени от Оперативния щаб за реакция на военни закани на така наречен Донецка национална република.

Указът, подписан от Пушлин на 18 септември, вкарва " военна цензура на пощенските известия, както и на известията, излъчени посредством телекомуникационни системи, както и надзор на телефонните диалози ".

Сред другите стъпки, въведени с указа на Пушилин, са построяването на пропускателни пунктове и разполагането на охранителни постове по границите с така наречен Луганска национална република и следената от Русия част от Запорожска област.

74-годишна жена беше убита при съветски обстрел на украинската Донецка област, заяви по-рано говорителката на канцеларията на регионалния прокурор пред украинската социална телевизия, съобщи ДПА.

На артилерийски обстрел в събота е било подложено село Елизаветивка.

В град Авдеевка 44-годишен мъж е бил ранен при офанзива с реактивни системи за залпов огън, сподели говорителката.

При предходни съветски ракетни офанзиви против град Курахове в Донецка област са били ранени 16 души, сочат публични данни.

За Донецка област се водят яростни боеве. Заради непрекъснатия артилерийски обстрел украинското държавно управление предложи на локалните поданици да се изтеглят преди настъпването на зимата.

Оттогава близо 250 000 души са се евакуирали в други области. Сред тях са и 50 000 деца, заяви украинската новинарска организация УНИАН.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР