Назначеният от Кремъл губернатор на Крим създаде своя собствена наемническа

...
Назначеният от Кремъл губернатор на Крим създаде своя собствена наемническа
Коментари Харесай

Крим създава своя частна армия

Назначеният от Кремъл губернатор на Крим сътвори своя лична наемническа част, въодушевена от групата “Вагнер ”, оповестява “Скай Нюз ”.

Сергей Аксьонов е наел някогашен пълководец, който е работил за “Вагнер ” в Африка, с цел да управлява неговата формация, наречена “Конвой ”.

Наемническата част се състои от 300 бойци и към този момент се е разположила в окупираните елементи на област Херсон в Южна Украйна.
“Това е частна военна компания на Аксьонов, само че цялата група е формирана от някогашни чиновници на “Вагнер ”, сподели един от наемниците пред телевизия “Русия-24 ”.

В телевизионния репортаж на новините наемниците от “Конвой ” упражняват в горска околност, копаят окопи и се учат по какъв начин да слагат противопехотни мини.

Каналът на “Конвой ” в обществената мрежа “Телеграм ” беше основан предишния ноември и съдържа доста съветски православни изображения и икони и назовава украинците “сатанисти ”, показва “Скай Нюз ”.

Руските опозиционни медии идентифицираха ръководителя на “Конвой ” като Константин Пикалов, който е работил като пълководец на “Вагнер ” в Мадагаскар и Централноафриканската република.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР