Назначеният от ДеСантис държавен прокурор отменя програми за отклоняване, отменя политиката след отстраняването на Уоръл

...
В първата си сутрин като държавен прокурор Андрю Бейн направи
Коментари Харесай

В първата си сутрин като държавен прокурор Андрю Бейн направи незабавни и радикални промени: Той уволни двама членове на изпълнителния персонал, отмени хващането и... политика за освобождаване и преустанови програмите за отклоняване на офиса, докато той „оцени тяхната ефективност“. през 2020 г., представляват рязко отклонение от Моник Уоръл, избрания държавен прокурор за окръзите Ориндж и Оцеола, която ДеСантис отстрани от длъжност в сряда. Действията на Бейн също предизвикаха загриженост за местните адвокати на защитата, чиито клиенти са преминали през програмите.

„… [E]ефективен незабавно, отменям политиката за улавяне и освобождаване, която е в сила от твърде дълго време,“ Бейн написа в имейл в сряда сутринта до персонала на държавната прокуратура, получен от Orlando Sentinel чрез искане за публични архиви. „Трябва да върнем принципа на прокурорската преценка, който разчита на задълбочен анализ на фактите по всеки случай и законите на Флорида.“

Политиката за хващане и освобождаване позволява на хората, които чакат изслушване в имиграционния съд да бъде освободен от ареста.

Програмите за отвличане на вниманието бяха централни за политическата платформа на Уоръл, както по време на първоначалната й кампания през 2020 г., така и докато тя беше главен прокурор в Девети съдебен окръг.

Едно. от основните й усилия в офиса беше разширяването на програмите за отклоняване, за да се свържат арестуваните с ниски обвинения към услуги, които се занимават с първопричините за престъпленията, каза тя. Същите програми също се стремят да избегнат санкционирането на обвинените в ненасилствени престъпления с криминално досие, което може да им попречи да намерят работа или да се класират за жилище.

Програмите за отклоняване, някои от които предшестват Уоръл , отговарят най-вече на обвинените в ненасилствени престъпления от ниско ниво, включително шофиране с отнета книжка, съпротива на полицай без насилие и пиене от непълнолетни. Уорел също е въвел програма за отклоняване преди съдебния процес за ветерани, непълнолетни и многостепенна програма за употребяващите наркотици.

Историята продължава

В допълнение към спирането за неопределено време на програмите за отклоняване, решението на Бейн отхвърли обвиняемите, които бяха в различните програми, когато той беше назначен в сряда отново в досъдебното производство, според Роджър Уийдън, дългогодишен защитник.

Не е ясно колко хора са участвали в тези програми, когато са били отменени. Службата на държавния прокурор не отговори веднага на искане за коментар.

Уидън представлява мъж, който е бил арестуван по обвинение за притежание на канабис. Мъжът плати таксите си, завърши задължителния клас за злоупотреба с вещества и трябваше да завърши само четири общественополезен труд. Ако беше свършил часовете и имаше изслушване за състоянието преди сряда сутринта, той нямаше да бъде преследван, тъй като завърши програмата.

В четвъртък обаче съдията го върна в досъдебното производство. откакто програмата е прекратена.

„Той измина три четвърти от пътя“, каза Уидън, добавяйки, че при Уоръл програмите са били предлагани на всеки човек, който отговаря на условията.

Уийдън каза, че решението на Бейн ще „допълнително претъпка досъдебните дела“, които все още не са преодолели смущенията и натрупаните дела, причинени от пандемията.

Адвокатът Камара Уилямс каза на WFTV-Channel 9, че е подкрепял Бейн по време на неговия кампания за съдия, но намери спирането на програмите за отклоняване от страна на Бейн за „отвратително“.

„Тези програми засягат чернокожите и кафявите общности, по-специално бедните чернокожи и кафяви общности“, каза той пред новинарската станция.

Уилямс каза, че програмите помагат на хора, „които са взели неправилни решения в живота си, но разбират, че [те] искат път, за да направят правилното нещо. Сега какво правят?“

Бейн беше упрекнат и от Асоциацията на адвокатите по наказателна защита във Флорида, която каза, че премахването на програмите за отклоняване ще затъне в съдебната система.

„Оферти за разрешаване на случаи вече се отменят, което води до допълнителна подкрепа в нашите и без това претоварени наказателни съдилища,” се казва в изявление на организацията. е обвинен в определени криминални престъпления, включително оценка и лечение за психично здраве и злоупотреба с вещества, както и развитие на професионални умения. организирани в три нива.

Първото ниво отговаряше на условията за хора, обвинени в притежание на престъпно количество канабис или средства за наркотици; второ ниво беше за хора без или с незначително криминално минало, обвинени в ненасилствени престъпления от ниско ниво; третото ниво беше за хора, страдащи от наркотична зависимост и обвинени в престъпления от трета и втора степен, с изключение на тези, включващи оръжие, домашно насилие или сексуално посегателство.

Тези от третото ниво бяха поставени в съда -управляван съд за наркотици.

Когато хората се провалят в програмата, те ще бъдат преместени на следващото ниво. Ако хората са били арестувани отново или не са успели да завършат трето ниво, те ще бъдат отстранени и съответно преследвани съгласно политиката.

Според уебсайта на държавната прокуратура тези програми са предназначени да облекчат претоварените съдилища, за да могат разглеждане на по-сериозни случаи; увеличаване на шансовете за по-добър резултат, отколкото позволява участието в традиционната съдебна система; и предлагат на по-малко сериозните нарушители възможност да избегнат съдебно преследване чрез участие и завършване на програма.

Програмите за отклоняване, управлявани от съда, все още са в сила, включително съд за наркотици, съд за психично здраве и съд за ветерани, както и програми за отклоняване на непълнолетни, като съд за тийнейджъри и квартално възстановително правосъдие, каза Карън Леви, говорител на Деветия окръг, в имейл.

„Ние оценяваме всяко потенциално въздействие и ще продължим да наблюдаваме заведените дела и обработката на дела, за да определи количествено всяко въздействие върху съдилищата“, каза Леви за ефекта от смяната на ръководството върху съдебните производства, които бяха спрени за няколко часа в сряда сутринта.

В конференция на Zoom, проведена в сряда вечерта, Уоръл каза програмите, които тя защитаван даде възможност на хората да поправят грешка. Непълнолетните, например, няма да останат с кадър, който ще ги преследва до края на живота им, каза тя.

„Винаги съм казвала, че ще намаля масовото лишаване от свобода в нашата общност, “, каза Уоръл. „Това не означава, че никой не е влязъл в затвора. Много хора отидоха в затвора, защото тези хора се оказаха опасни за нашата общност.“

Уоръл критикува решението на наследника си да прекрати програмите за отклоняване, твърдейки, че това ще се отрази на цветнокожите общности.

< p>„Не става въпрос за предоставяне на по-добри споразумения за обвинения на чернокожите и кафявите хора, а за даване на оферти за признаване на вина на всички и от това чернокожите и кафявите хора ще се възползват, защото чернокожите и кафявите хора винаги са страдали от ръцете на хора, които са били не даваме справедливи оферти на всички“, каза тя.

Заедно с анулирането на такива програми, двамата заместник-главни асистенти в изпълнителния екип на Worrell бяха уволнени в сряда сутринта.

Новият шеф асистент ще бъде Райън Уилямс, каза Уоръл. Уилямс се кандидатира неуспешно срещу Уоръл на първичните избори на Демократическата партия през 2020 г.

Преди това Уилямс е работил в държавната прокуратура, включително при предшественика на Уоръл, Арамис Аяла. Но Уилямс напусна офиса за Пети съдебен окръг, където преследваше случаи на убийства, които Скот, като губернатор, преназначи от офиса на Аяла поради нейното противопоставяне на преследването на смъртното наказание.

На въпроса какво мисли за Уилямс беше незабавно доведена, тя каза: „Мисля, че това говори само за себе си.“

„Интересното е, че разбирам, че човекът, който заема място като номер две, е един от хората, които загубиха от мен в избори“, каза Уоръл на пресконференция два часа след обявяването на нейното отстраняване. „Виждате ли как работи това? Губиш избори и тогава можеш просто да се върнеш.“

В сряда, около час след обявяването на отстраняването на Уоръл, Уилямс изпрати имейл до персонала, в който ги информира, че всички помощник-държавни прокурори ще подпишат клетва и ще положи клетва от новия държавен прокурор, според записите, получени от Sentinel.

„Голямата ми надежда е, че всеки от вас в нашата агенция, всички тук, се опитват да направят разлика във вашата общност , ще продължи напред с нас в усилията ни да гарантираме справедливи резултати в съдебната зала и да помогнем да запазим нашата общност в безопасност“, пише Уилямс. „Повече от всеки вие знаете, че има много работа за вършене, за да превърнем този офис в мястото, което може и трябва да бъде за гражданите на Ориндж и окръг Оцеола.“

Уилямс добави, че ще има бъде допълнителни срещи и комуникации и помоли за търпение, тъй като „ние оценяваме всяка част от офиса, за да определим какво, ако има нещо, трябва да бъде разгледано за подобрение.“

DeSantis твърди, че политическият дневен ред на Уоръл се намесва в ролята й на държавния прокурор, обвинявайки я в поддържане на политики или практики, които позволяват на обвинените престъпници да избягат от наказателното преследване, неправилно изпълнение на минимални задължителни присъди за престъпления с оръжие и наркотици, позволяване на непълнолетни да избегнат лишаване от свобода и ограничаване на обвиненията за детска порнография.

Worrell. каза, че ще се бори с отстраняването си в съда и планира да продължи кампанията си за преизбиране.

Аманда Рабинс от персонала на Sentinel допринесе.

____

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР