Назначени са още трима зам.-министри, съобщиха от правителствената пресслужба в

...
Назначени са още трима зам.-министри, съобщиха от правителствената пресслужба в
Коментари Харесай

Специалист по външна политика назначен за зам.-министър на финансите

Назначени са още трима зам.-министри, оповестиха от държавната пресслужба в петък. Специалист по външна политика и защита влиза в Министерството на финансите, специалист по световно здраве ще е в политическия кабинет на външно министерство, а в транспортното зам.-министър става правист по морско право.

Ивайло Яйджиев е назначен за заместник-министър на финансите. Той е магистър " Глобално ръководство и дипломация " от Оксфордския университет, Англия. От 2018 година до момента е взел участие в разнообразни работни групи към Европейската комисия. Бил е също по този начин консултант на министъра на външните работи през 2017 година, а през 2014 година - на служебния министър на защитата. Яйджиев е бил анализатор по външна и европейска политика към звено за стратегически политики, разбори и прогнози в администрацията на президента.

От частния превоз и логистика идва Стоян Новаков, която е назначен за заместник-министър на превоза и известията. Той е правист, специализирал е морско право. Притежава близо 20-годишен управнически опит.

На длъжността заместник-министър на външните работи е назначена Велислава Петрова. Завършила е Университета Кеймбридж, Англия. Специалист е в областта на устойчивото развиване и световното здраве с опит в интернационалните организации и страни от Глобалния Юг. През последните две години работи в Женева, като от август 2020 година до юни 2021 година е специалист по оценка на риска от бедствия към Групата на Световната банка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР