Назначавам и освобождавам хора на база професионализъм, заяви служебният министър

...
Назначавам и освобождавам хора на база професионализъм, заяви служебният министър
Коментари Харесай

Никола Стоянов: ВМЗ - Сопот умишлено се води към фалит

Назначавам и избавям хора на база професионализъм, съобщи служебният министър на стопанската система

Промените (в администрацията и бордовете на дружествата) са на база законите, разпоредбите, експертността на хората и професионалните им качества. Това сподели в изявление за предаването служебният министър на икономикатаНикола Стоянов.

Така Стоянов отговори на обвиняванията на някогашния министър на икономикатаКорнелия Нинова и назначените от нея хора, че рокадите са реваншизъм.

"Ако излезете на улицата и видите някой да чупи витрина, това реваншизъм ли е? ", попита Николов.

Той даде образец с борда на ДКК, където назначи още трима души, само че остави четирима, назначени от Нинова. "По закон бордът би трябвало да има най-малко петима членове. Докато аз съм министър, ще има 7, тъй като дават отговор за 15-16 обществени държавни предприятия с доста разнородна активност ", добави Стоянов.

Калоян Методиев е притискал хора да напущат

"През последните 7-8 месеца министър е бил не госпожа Нинова, а Калоян Методиев - всички назначения са минали през него ", сподели още служебният министър на стопанската система, като посочи, че знае това от хората в министерството.

"Той е викал хора, той е притискал хора. На този напън и методите, по които са назначавани и освобождавани хора, е пречила директорката на "Човешки запаси ". Тя е от над 20 години в министерството и е уволнена дисциплинарно ", сподели още Никола Стоянов.

ВМЗ-Сопот съзнателно се води към банкрут

"ВМЗ-Сопот съзнателно се води към банкрут. Това или е непросветеност, или предумисъл ", разяснява служебният министър. Той беше отпред на борда на военния цех от ноември 2021 година доникъде на тази година, когато беше отхвърлен от Нинова.

По думите му загубите за последните два месеца на завода са за 100 млн. лева

Това са данни на база сигнали, чака и документи, назначен е одит, посочи служебният министър.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР