Назаретският надпис не се е отнасял за тялото на Исус

...
Назаретският надпис не се е отнасял за тялото на Исус
Коментари Харесай

Назаретският надпис не се е отнасял за тялото на Исус Христос

Назаретският надпис не се е отнасял за тялото на Исус Христос …Надписана каменна плоча от преди 2000 година може да не се отнася за тялото на Исус, както се смяташе по-рано (HiddenTruth.site).

 Плочата с Назаретският надпис за Исус ли се отнася или за някой различен …?
Плочата с Назаретският надпис за Исус ли се отнася или за някой различен …?Известна като Назаретския надпис, плочата е надписана на гръцки език с предизвестие, което заплашва грабителите и осквернителите на гробове със смъртно наказване.Плочата е добита от немския колекционер Вилхелм Фройнер в Париж през 1878 година, само че с изключение на записка, сочеща, че е „ пристигнала от Назарет “, историята й остава мистерия.Поради възрастта и връзките й с Назарет, откривателите дълго спекулират, че може би е основана от римските управляващи в отговор на изгубването на тялото на Исус от гробницата му. Нещо, което се преглежда като доказателство, че той е възкръснал от мъртвите.Сега обаче, нов геохимичен разбор на плочата слага тази концепция под подозрение.Изучавайки проби от прахообразния мрамор за постоянни въглеродни и кислородни изотопи, учените съумяват да проследят произхода на самата плоча до гръцкия остров Кос.
Четете още: Египтолог разкрил извънземен в Голямата пирамида в Гиза (видео)Това допуска, че вместо да се отнася за Исус, тя в действителност е била основана, откакто локалните поданици осквернили гробницата на Никиас (Nikias) – политик, умрял на острова през 30-те години пр.н.е.Водещият създател на проучването Кайл Харпър от Университета в Оклахома споделя: “Ние имаме вяра, че това е първият път, когато стабилната изотопна химия в миналото е била употребена за определяне на произхода на надпис. Имахме шанс два пъти. Първо, това е доста необичаен локален мрамор, тъй че в действителност можем да определим произхода му и стигнахме до остров Кос.Второ, стана по този начин, че знаем за случай на плячкосване на гробницата, който беше доста прочут в точния интервал. Никога не бих се надявал на такова удивително изобретение. ”Източник: Live Science
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР