Назалният гел XF-73 на американската компания Destiny Pharma вероятно ще

...
Назалният гел XF-73 на американската компания Destiny Pharma вероятно ще
Коментари Харесай

САЩ: Прилагат назален гел за превенция на следоперативни инфекции

Назалният гел XF-73 на американската компания Destiny Pharma евентуално ще се окаже надеждно средство в битката за понижаване на риска от следоперативни бактериални инфекции в болнични условия, оповестява pharmatimes.com.

Продуктът е във фаза на клинични изпитвания, последното от които е посочило доста понижаване на назалния Staphilococcus aureus при пациенти, на които предстоят огромни интервенции, включително открита хирургия на сърцето. 

Destiny Pharma се концентрира върху създаването на нови лекарствени артикули за предварителна защита на животозастрашаващи инфекции и преди дни разгласи значими клинични резултати за своя претендент XF-73, които са включени в обява във водещото научно списание за надзор на инфекциите и болнична епидемиология на Съединени американски щати.

Клиничното изпитване е потвърдило 99,7% намаление на назалното носителство на S. Aureus, което съставлява доста добър резултат. Значително е понижено назалното натоварване със S. aureus, следено при пациенти, очакващи интервенция навън сърце през 24-те часа преди интервенцията, което също се преценя като статистически важен позитивен резултат.

Освен това, 83,7% от пациентите, получаващи това лекуване, са били изцяло деколонизирани от S. aureus в носа или са посочили доста понижение на колонизацията един час преди интервенцията в съпоставяне със единствено 25% измежду плацебо групата.

Положителните резултати са реализирани с три дози назален гел XF-73 за 24 часа преди хирургическия прорез.

Компанията производител завърши неотдавна консултациите си с регулатора и се насочва към изследвания фаза 3, с цел да може да получи утвърждение за XF-7. В ход е и създаването на дермален гел, който ще се ползва върху кожни повърхности преди огромни хирургични интервенции.  
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР