Най-засегнати са хората в белодробни проблеми и хората с намален

...
Най-засегнати са хората в белодробни проблеми и хората с намален
Коментари Харесай

Д-р Иво Петров: България взе много бързо мерки срещу COVID-19

Най-засегнати са хората в белодробни проблеми и хората с понижен имунитет. Това разяснява доктор Иво Петров - кардиолог, в утринния блок на Българска национална телевизия.

По думите му, по принцип те са най-засегнати от всички вирусни инфекции, освен от ковид.

Новият ковид COVID-19 е мутирал вирус SARS или MERS. Сега разновидността е пристигнала от прилепи или змии и се е трансферирала към индивида.

Медикаметните средства, на които се разпореждат най-големи вяра са от вида на хинина и неговите деривати и някои медикаметни, които са употребявани по време на SARS инфекцията, съобщи доктор Петров.

Много значимо е да се реагира като при банална простуда - да пием топли течности, да не контактуваме с други, които бихме могли да заразим. Най-важното е да се каже, че тези хора, с грипоподни прояви да не отиват към болничното заведение. Пациентите с леки признаци да се обадят на персоналния си доктор.

Основното е да ограничим обществените си контакти, изясни той. Слава богу в България засегнатите пациенти са извънредно малко и по този начин и ще бъде. България взе доста бързо ограничения, уточни доктор Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР